Komentāri: Dostojevska pasaulē nav labu cilvēku. Tur pat nav normālu cilvēku

Komentē 28

atceros Edmunds Freibergs mēģināja nest tautas masās Dostojevski - mani neuzrunāja, neuzrunāja arī Pīķa dāma vai Čehovs. Toties ļoti patika Cusima un Iļja Ērenburgs. Latvieši ir dažādi, ir, kam patīk lasīt grāmatas. Tapēc nepareizās grāmatas jāsadedzina, pieminekļi - jānojauc.

21.aprīlis Atbildēt

Trakoja 1917 gada genocīds nojautas , filozofeja līdz neprātam , muižas patiesībā bija nelielas , muižnieki ļoti bagāti , 5 % no ienākumiem , mazām koka skolinam , slimnīcām , koka šķībām patversmēm , pabalstiem par 5 rubļiem govi varēja nopirkt vai jauni brošu kņaziene , mazu pļaviņu piešķirt lai gana kāzu būtu piens , to visu izdomāt nevarēja , spridzināja ministrus .Tagad latvju valdība ir apmaldījušos 3 priedēs , vajag atpakaļ socialās kopmītnes pamulkiem un tupiem strādniekiem .Krievu kņazu nevarēja atļauties iedot skrandainam zemniekam pļaviņu kazai .

21.aprīlis Atbildēt

Zemnieki rūca uz bagātajiem un gudrākajiem bija slikta prieksnojauta

21.aprīlis Atbildēt

Kurš vainīgs ka Miškins ir Kerenskis .

21.aprīlis Atbildēt

Rusofobiju sen bij laiks arī kulturāli nopamatot. Tagad lūdzu, Hermaņa "Melnais gulbis", pašā laikā. Labāk taču lai ļaudis analizē Dostojevski nekā Ukrainas karu. Kā saka, Dostojevskis ir nekaitīgs bet Ukrainas kara analīze - var izrādīties ka ir "opasno"! Vai ne tā?

21.aprīlis Atbildēt

Kā tev gribētos, lai būtu rusofobija.....

21.aprīlis Atbildēt
IMIK > kalamburs

Pie kā te es? Rusofobija ir modē, Hermanis ir modes mākslinieks un "Melnais gulbis" protams ir viens izteikts modes gabals, tā teikt.

21.aprīlis Atbildēt
Kalamburs > imik

Protams, ka tu jau neko, dzeguzēn protams!

Tā rusofobija pie vainas.....

21.aprīlis Atbildēt

Tajā laikā diezgan regulāri spridzināja ministrus un caru pārsvarā no turīgo vides to darīja , turīgie bija turīgi ka tagad Zviedru vidusslānis bet kaut kādu iemeslu dēļ neapmierināti , Rasputins teica es miršu mirs Krievija , to bija grūti saprast , bija sliktas prieksnojautas , haosa , Vidusslānis nezināmu iemeslu dēļ ienīda valdību .

21.aprīlis Atbildēt

Vidusslānis zīda kleitās klausījās Šaļapinu un Gorkija nabagi ubagoja Ukrainā maizīti .

21.aprīlis Atbildēt

Turīgi cilvēki spridzināja ministrus lai palīdzētu zemniekiem ja kas arī Dostojevskis , pie mums dedzināja muižu šķūnišus vienīgi 1905 gada ja kas , nodokļus pielikt neiedomājās bagātajiem , bankām

21.aprīlis Atbildēt

Zupas virtuves Amerikā 30 gados arī nebija sliktas , kartupeli .

21.aprīlis Atbildēt

Strenčos internets "pasprucis" brīvā vaļā?

21.aprīlis Atbildēt
Juris Liepiņš > kalamburs

Nu nevajag aiztikt slimu cilvēku, lai tak izpaužas, mēs kaut kā to visu piecietīsim ...

24.aprīlis Atbildēt

Gundega raksta komentarus ,kurus saprast var - tikai pati.Latkovska raksts lielisks.

21.aprīlis Atbildēt

TĀ gundega ,taču rusfašistu trolis ,skatot šos viņas murgus.....

21.aprīlis Atbildēt

Dostojvska pasaulē normālus cilvēkus var, varbūt, sameklēt,bet nu pastalzemē viņu točno nav.

21.aprīlis Atbildēt

Jā, tā tas vaŗētu būt - neviena pozitīva tēla, bez labā/ļaunā cīņas, utt.. Bet, kas tas dīvainākais? Dīvaini ir tas, ka Dostojevskis parāda pasauli tādu, kāda tā ir, īpaši izteikti Krievijā, bet tuvu tai arī rietumos. Vienā vārdā - pasaule ir zirnekļi burkā. Ja pavērojam, kas notiek Latvijā, tad redzam nelietis uz nelieša sēž, un neredz tam gala. Es reizēm brīnos tik par vienu, kā šī pasaule turas. Cilvēks ir atbaidošs radījums, turklāt ņem teju kuru gribi, katrs savā veidā! Tādi nu mēs esam, Dostojevskis trāpījis desmitniekā!

21.aprīlis Atbildēt

Kā gan šī pasaule turas?

Pasaule turas tā ka tajā grēcinieki cepās un vārās. Tā jau elle, pasaule nav elle? Skaidrs ka kamēr grēcinieka domas mājo ķermeniskā apvalkā tikmēr tā ir pasaule un grēciniekam liekas kas viņš te tikai sildās. Bet kad ķermeniskais apvalks krīt un domas atklājas, tad tā jau vairs nav pasaule. Tad tā ir īsta elle, ar cepšanu un vārīšanu.

Kā saka, turas viss kas cepās un vārās. Kas tiek izcepts un izvārīts tas vairs neturas, tas ir gatavs, gatavs mūžīgai dzīvei.

21.aprīlis Atbildēt

Cilvēki mēdz ierakstīt jaunos kino un tos var atrast un apskatīties tie, kam nav naudas. Žēl, ka teātri neieraksta.

Par to liekulību. Labāk būt atklātam nelietim nekā viss tas, kas notiek mūsdienu sabiedrībā un politikā. Mums ir vajadzīgs radikāls restarts.

21.aprīlis Atbildēt

Visos savos romānos dostojevskis atspoguļo "neizvestnaja ruskaja duša"zagt,slepkavot,izvarot,taisti kā ūdeni būtu skatijies un izzīlējis ,tas kādas šausmas notika 1945 gadā Vācijā,un notiek šodien Ukrainā,"neizvestnaja ruskaja duša".

21.aprīlis Atbildēt
Pārdaugavs > janis.b.rzi

Tas nav nekas jauns. Daudz trakāk ir lienošā, humānā prātu okupācija, kas beigās novedīs tur pat. Tikai melojot par brīvību, brālību un vienlīdzību.

21.aprīlis Atbildēt
EDGARS > p.rdaugavs

Jācīnās! No pasaran! Студенты РГГУ выступили против политической школы имени философа Ивана Ильина, которую возглавил Александр Дугин (Sk. - Meduza, 15.04.2024.)

22.aprīlis Atbildēt

Aļoša Karamazovs manuprāt pozitīvs tēls tiem laikiem. Kaut kādas novirzes mums ir visiem. Arī Hermanim. Tas pozitīvais tēls, kuru neatrada Dostojevska darbos, būtu nereāls tēls, kas darbus padarītu prastus. Un visas vērtīgās Bībeles atziņas diezgan precīzi atspoguļotas Dostojevska darbos. Katrā ziņā, ja gribi iepazīt krieva dvēseli, der izlasīt Dostojevska vismaz zināmākos darbus. Nievājošo attieksmi pret citām tautām gan nevar nepamanīt. Par to tad arī piešuj nabaga Fjodoram krievu fašisma tēva birku. Es domāju, ka tajos laikos viņš vēl bija balts un pūkains lielāku fašistu priekšā. Tikai šis visu bez liekulības godīgi uzlika uz papīra.

21.aprīlis Atbildēt

"Viņam nav romāna, kurā nebūtu pausts klajš nicinājums pret poļiem, ebrejiem, katoļiem un Eiropas dzīves kārtību. " Latkovska kungam vajadzētu vēlreiz izlasīt, tad pārdomāt par atbalsta sniegšanu "normālajiem" krieviem. "«Я всю Россию ненавижу Русский народ надо пороть-с В двенадцатом году было на Россию великое нашествие императора Наполеона французского первого, отца нынешнему, и хорошо, кабы нас тогда покорили эти самые французы: умная нация покорила бы весьма глупую-с и присоединила к себе. Совсем даже были бы дpyгие порядки-с» [1, т. 14, с. 205].

21.aprīlis Atbildēt

Neviena vārda par ahujenna kruto režisora izvēli. Aizdomas bija sen. Viņš uzspodrina regulāri savu tēlu pret tiem rašistiem, taču tagad nes to vārdu Latvijā! Nav citu pasaulē mākslas darbu? Kāpēc jāaiztiek tie utainie?

21.aprīlis Atbildēt

Paies laiks un arī šī rusofobija pāries...

21.aprīlis Atbildēt

Latvijā vairs nav neviena normāla cilvēka. Pastaigājos pa jūrmalu, parunājos ar cilvēkiem. Visi gaida to, kas drīz atnāks.

21.aprīlis Atbildēt