Komentāri: Kas vainas baltajam galdautam, pret kuru daži tik dedzīgi karo?

Komentē 18

Savādi kas liek tā uzbudināties šiem it kā pareiotiem kuri nēsājās ar Latvijas neatkarību kā vista ar izdētu olu. Pie kam ja mēs pievēršam uzmanību ko īsti šie patrioti sludina tad tas ir ļoti tālu no tā kas patiesi ir nepieciešams Latvijas valstij.

7.maijs Atbildēt

Ben,Ben!!! Nu gan Tu esi IZBLAMĒJIES !!! Vai Tu "mucā audzis esi? pa spundi barots" ??? LATVIEŠI VIENMĒR IR SĒDUŠIES PIE SVĒTKU GALDA ,KLĀTU AR BALTU GALDAUTU !!! Runa jau ir par to ,ka aicinot 4.maijā klāt baltu galdautu ir latviešu tautas pazemošana ,noniecināšana !!! Ja SVĒTKI,tad pats par sevi ir saprotams ,ka tiek klāts uz svētku galda BALTS GALDAUTS !!! Tur jau tas PROTESTS,ka ar šo aicinājumu tiek pateikts -ziniet.latvieši,vispār tie jau nav nekādi svētki,bet varbūt mēs tā jūs piespiedīsim pieņemt tos par svētkiem .

7.maijs Atbildēt

Nu bet, nav jau tie galdauti vairs nemaz balti. Nav un nemaz nevar būt, ņemot vērā kādos netīros ūdeņos tie visu laiku tiek mazgāti. Vaina baltajiem galdautiem ir tāda ka balti tie vairs ir tikai fantāzijās, realitātē tie jau sen ir tik pelēki ka saukt tos par baltiem ir jau krāsu neatpazīšana. Tā ka, ja kāds dedzīgi karo pret tad karošana visticamāk ir pret necieņas izrādīšanu patiesi baltajam saucot tumši pelēku par baltu.

7.maijs Atbildēt

Cik saprotu, tad problēma ir tā, ka silei principā nepiestāv un nevar piestāvēt nekāds galdauts, jeb kā filmā Ēvalds Valters teica Kārlim Sebrim: tō uzkōd nepass prēkš to vēin.

7.maijs Atbildēt

Ir daudz ļaužu, kas brīvdienās pusdieno ārpus mājas. Arī 04/05 ir brīvdiena. Kur un kā ar galdautu rīkoties, ja mājās ēd tikai darba dienās? Jo jaunāka paaudze, jo mazāk šādu tieksmju, manuprāt

7.maijs Atbildēt

Ja jau runa būtu par galdautiem. Bet runa jau ir par dvēselēm. Ar kādām dvēselēm ļaudis sēžas pie galda. Un problēma ir tā ka tie skaļākie balto galdautu saucēji paši bieži vien ir ar tām pašām pelēkākajām dvēselēm. Bet viņi droši sauc jo domā ka dvēsele jau nav galdauts un neviens nevar redzēt cik kuram tā tīra vai netīra. Domā ka ļaudis domās ka ja galdauts tīrs un balts tad jau arī dvēselei jābūt tādai pašai. Bet kā jau minēju, problēma ir tā ka tā nav.

7.maijs Atbildēt

Ben, reizēm raisi izbrīnu! Ne pret "galdautiem", bet pret 4. Maija jēgas noplicināšanu. Kāds jau te sajūsminās par "brīvdienu". Kāds sakars? Kāds sakars 6. datumam kā brīvdienai? Ja 4., tad 4.! Tutklāt, nevis tusiņš pie vāji servēta galda izredzētajiem, bet Pašapziņas Atjaunošanas svētki katrā mājā! Kāpēc esam tik nevarīgi domāt šādi? Lasu, ka Vīķei esot kauns par Latviju?! Vai ne viņa visādi stimulēja "Jaunos Laikus"? Tagad šņaukāties par pēdējiem 20 gadiem ir, mazākais, nelietīga liekulība. Vai ir kāds, kurš spēj runāt ar tautu? Izskatās, ka Rinkevičs arī ne, lai gan glupības tomēr nerunā.

7.maijs Atbildēt

Varbūt kļūdos, bet man šķiet, ka nosaukumu "Balto galdautu svētki" izdomāja, atskaņoja dzejnieks Imants Ziedonis, domājot alegorijās par balto dvēseļu izdarībām šajā datumā klāt baltos galdautus par godu 4. maija notikumiem. Protams, mūsdienu cilvēks, kurš nelasa grāmatas, nelasa dzejas, kuru garīgā pasaule noslīdējusi zemāk par grīdas līksti, nespēj saprast alegorijas, nespēj saprast kādus lāčus kas plēsa Lāčplēšu dienā, kas tie par galdautiem, kur un kad tos kāds klāj. Ja īsi, konflikta būtība - garīguma deficīts.

7.maijs Atbildēt

Lūdzu skaidrojumu jēdzienam "garīgums", Gunti!

7.maijs Atbildēt
IMIK > rima.solis

Garīgums? Garīgums ir viena no fiziski - garīgas būtnes sastāvdaļām. Tātad garīgums ir cilvēka sastāvdaļa.

7.maijs Atbildēt
Guntis Akmeņkalns > rima.solis

VikipēdijĀ teikts, ka Garīgums, arī dvēseliskums, ir garīgā kultūra un garīgā attīstība, tā ir koncentrēšanās lietām un pasaulei, kas saistīta ar cilvēku psihi un intelektu. Garīgumu nereti saista ar reliģiju. Garīgumu uzskata par vienu no nozīmīgākajām personības dimensijām, daži uzskata, ka to var likt personības moduļa centrā.

Es uzskatu, ka garīgums ir cilvēka izpausmes, domāšanas veids, kuru nosaka konkrētā cilvēka izglītība, intelekts, sajūtas, attieksme pret lietām, parādībām, pasauli, dabu. Garīgums vai nu ir, vai nav, akurāt kā cilvēks - vai nu ir, vai nav. Zināšanai - pasaulē ir miljardiem cilvēkveidīgo, un tik pamaz Cilvēku.

7.maijs Atbildēt
Rima Solis > 117414234599465

Paldies, Gunti!

7.maijs Atbildēt

Nereti saista ar reliģiju? Kā vispār var nesaistīt ar reliģiju ja ticība - cerība - mīlestība ir garīguma manuprāt pati galvenā dimensija?

7.maijs Atbildēt

Tas ir pēc Wiki, kur daudzas lietas samocītas un atsevišķu indivīdu definētas. Es turklāt teiktu, ka garīgumam maz, vai nekāda sakara ar intelektu un izglītību, jo tas cilvēkam principā ir svešs. Tikai tur, kur trausla robeža starp "prātu" un "neprātu" var tunāt par colvēkam faktiski svešo, tomēr - pieredzamo. Tas ir tur, kud māte zina sevi veltīt zīdainim, kaut nekādā skolā to nav apguvusi. Tas ir tur, kur jauns, spēka un potences pārpilns tēvadēls ņem zobenu un par Tēvzemi apzināti liek ķīlā savu galvu. Tas ir tur, kur, citādi pasaulē perspektīvs indivīds atsakās no personīgās dzīves un pūlas piepildīt Mīlestības bausli.

7.maijs Atbildēt
IMIK > rima.solis

Nu manuprāt jau protams ka izglītība ir tīri materiāls process, tāpat kā intelekts, kas arī ir tikai materiālas prāta spējas. Tāpat "prāts" un "neprāts" diez vai būs no garīguma sfēras. No garīguma sfēras būs "harmonija" un "disharmonija". Tā teikt, ja māte zina sevi veltīt zīdainim tad tas tas noteikti nāk no Harmonijas.

7.maijs Atbildēt

baltam galdautam nav ne vainas , bet dažiem derdzas tā korumpantu plātīšanās ar nozagto latviešu karogu.

7.maijs Atbildēt

Kas vispār vainas ir Latvijas neatkarībai, ja arvien vairāk līdzināmies Krievijai, nevis Rietumeiropai? Ar puķu licēju ķerstīšanu un bāšanu cietumā, mācīsim patriotismu un radināsim pie baltiem galdautiem?..........

7.maijs Atbildēt

Vienkārši stulbi skan. Vēl nesaproti?

8.maijs Atbildēt