Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Ārējie Nr.3

VAKARA ZIŅAS. Danilāna ieteikumi kovida laikā

© F64 Photo Agency

Gastroenterologa, tautā iemīļotā un atzītā profesora Anatolija Danilāna viedoklī ieklausās vairākas paaudzes. Viņš nokļuva slimnīcā pēc inficēšanās ar Covid-19, tāpēc uzrunājām iemīļoto un allaž optimisma pilno profesoru, lai uzzinātu, kā viņam klājas.

«Tagad esmu slimnīcā, bet drīz būšu mājās. Saslimu ar vīrusu, pēc tam diemžēl dabūju arī bakteriālo pneimoniju. Tagad ir labāk. Domāju, ka mans aktīvais dzīvesveids palīdzēja. Var teikt, kā tad tā? Pats dakteris saslima ar kovidu? Jā, tā notiek. Tādēļ, lūdzu, piesargājieties! Vieglprātība neder. Nejauks ir tas koronavīruss. Dažiem slimošana norit vieglāk, citiem smagāk.

Pirmais, ko gribu sacīt: nevajag krist izmisumā. Tam nav pamata. Krišana izmisumā, pārdzīvojumi, vaidēšana neko labu ārstēšanā nedod, tikai stāvokli padara vēl grūtāku. Tā ka optimismam ir jābūt. Jācīnās. Protams, gadījumi ir ļoti nejauki. Bet kovida dēļ pasaules gals neiestāsies. Ne jau kovids mūs piebeigs. Cilvēce uzvarēs arī kovidu.

Ko es vēl gribu pateikt? Tomēr mans uzskats paliek iepriekšējais: visiem cilvēkiem pēc iespējas jāmēģina ieturēt aktīvu dzīvesveidu, izkustēties. Izgulēties. Lietot šķidrumu. Vairāk smaidīt. Viss ir daudz vieglāk, vienkāršāk. Noteikti sevi noskaņot pozitīvai notij.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!