#251 / 08.11.2022

Tiesu administrācija izvairās sniegt “Neatkarīgajai” atbildes pēc būtības, cik daudz naudas tā maksājusi Lietuvā dibinātajai biedrībai “Baltijas korporatīvās pārvaldības institūts” (BKPI) un tās viceprezidentam, partijas “Vienotība” politiķim Andrim Grafam.
 
Pēdējā laikā sašutumu “cepienu” varētu sagādāt visai bēdīgā pensiju 2. līmeņa statistika, kas, visticamāk, atbalsojas arī pensiju 3. līmenī un uzkrājošajā apdrošināšanā, jo ieguldījumu segmenti ir visai līdzīgi. Jebkurā gadījumā tas attiecas uz faktiski visiem likvīdākajiem uzkrājumu veidiem – tādiem, kuriem ir iespējami operatīvi noteikt tirgus vērtību un uzkrājumu portfeli pārdot, lai to pārvērstu naudā.
 
Šonedēļ topošās jaunās Krišjāņa Kariņa (“Jaunā Vienotība”) valdību veidot gribošās partijas strādās pie deklarācijas par Ministru kabineta iecerēto darbu. Tas tā kā skaitās, ka deklarācijas tapšanas laikā būs vienošanās “par darbiem”, kas tiks ierakstīti dokumentā ar zelta burtiem.
 
Pacientu organizācijas vērsušās pie valdības veidotājiem ar atklātu vēstuli, aicinot koalīcijas partijām būt drosmīgām un uzņemties Veselības ministrijas vadību, lai nodrošinātu iesākto darbu un attīstītu veselības aprūpi valstī, veidojot uz pacientu vērstus veselības pakalpojumus.