#260 / 21.11.2022

“Vecos, kuri ir sastrādājuši visus šos mēslus, vajadzētu nedaudz pastumt nost! Tā teikt, pastāvēt pie ratiem, mēs jaunie spēki jums parādīsim, kā vajag saimniekot. Un tas teorētiski ir iespējams. 40 jaunie un 13 vecie deputāti! Kopā 53 – tas ir LPV, Zemnieku savienība, Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA), alternatīvu koalīcijas modeli sarunā ar Neatkarīgo iezīmē kādreizējais premjers un satiksmes ministrs, tagad Saeimas deputāts Vilis Krištopans.
 
Finanšu nozares asociācijas (FNA) lojalitātes priekšnesums vietējai valdībai Rīgā un nozares uzraugiem Frankfurtē ļoti atgādināja līdzīgus pasākumus tagadējā Krievijā, kur valsts un privātuzņēmumu amatpersonas sacenšas ar prasmēm runāt par Krievijas sāktā kara sekām ekonomikā tā, lai visi saprastu un priekšniecība atalgotu runātāju prasmi nepateikt vārdu “karš”.
 
Četru gadu nozīmīgākais notikums futbola dzīvē beidzot ir sagaidīts. Tiesa, izlašu futbolam pavisam neierastā laikā, turklāt jau diezgan ilgi daudz lielāku uzmanību pievēršot nevis pašai spēlei un komandu izredzēm, bet gan apspriežot Kataras valsts tikumus – attieksmi pret viesstrādniekiem, sievietēm, seksuālajām minoritātēm un alkohola lietošanu. Pie tā vainojams 2010. gadā pieņemtais lēmums finālturnīra rīkošanu uzticēt mazajai, taču bagātajai Persijas līča piekrastes valstij, ko par kļūdainu nu atzinis pat toreizējais Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) vadītājs Zeps Blaters.
 
Ventspils valstspilsēta kopš šī septembra ir kļuvusi par dalībnieci UNESCO Globālajā izglītības pilsētu tīklā. Šādu tīklu izveidojis UNESCO Mūžizglītības institūts, apvienojot 294 pilsētas no visas pasaules, kas apņēmušās īstenot mūžizglītību. Tīkla misija ir atbalstīt un paātrināt mūžizglītības praksi pasaules kopienās, veicinot politisko dialogu un vienaudžu mācīšanos starp dalībvalstu pilsētām.