#9 / 11.01.2023

Kopš VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes atstādināšanas no amata par iespējamiem pārkāpumiem ir pagājis krietns laiciņš. Visus šos mēnešus Jaunzemes kundze bija izvairīga komunikācijā. Nedroša par savu nākotni, lai aktīvi un publiski komentētu situāciju, to skaidrotu nodokļu maksātājiem un uzņemtos atbildību par kritušo aizdomu ēnu uz viņas reputāciju. Klusītēm, pacietīgi un gudri ir sagaidīts brīdis, kad nevēlamais finanšu ministrs ir nozudis un pēc vēlēšanām apsolītais jaunais ministrs atrotītām piedurknēm ir ķēries pie darba.
 
Pirmdienas notikumi Latvijas Valsts Radio un televīzijas centrā (LVRTC), kad “cilvēciska faktora” izraisītās avārijas dēļ uz nepilnu stundu tika traucēti gandrīz visu mobilo sakaru un interneta operatoru darbība, rada bažas par Latvijas valsts sakaru sistēmas kopējo drošību.
 
„Nu, sagaidījāt jauno valdību? Tagad visi būs laimīgi,” Raimonds Pauls sev raksturīgajā ironijā strupi noteica. Tobrīd nebija pagājušas ne divas nedēļas kopš „Kariņa 2. valdības” apstiprināšanas. „Ja jums kaut kā tomēr pietrūkst – zvaniet, palīdzēšu,” Pauls apsolīja. Laikam laimes pietrūkst, nodomāju. Bet Maestro jau bija atvadījies promiešanai, un es par to laimi aizmirsu... Toties atcerējos, ka ik gadu svinam 12. janvāri – Raimonda Paula dzimšanas dienu. Daudz laimes, Maestro!
 
Iepretim iepriekšējiem ministriem Jurim Pūcem un Arturam Tomam Plešam, kuri vairāk bija dīvāna (kafejnīcu) politiķi, Sprindžuks ir izteikts pašvaldībnieks. Lai arī dzimis un strādājis ne tajā nabadzīgākajā pašvaldībā (Ādažos), viņš ir cilvēks, kurš saprot šo hronisko sāpi, kad Rīgas kungi nedzird pašvaldību “provinciāļus”. “Neatkarīgās” saruna ar vides un reģionālās attīstības ministru Māri Sprindžuku.