#111 / 25.04.2023

“Rail Baltica” būvlaukumā Rīgā strādā ugunsdzēsēju brigāde divu valsts prezidentu un viena Ministru prezidenta sastāvā.
 
“Vakarnakt mēs atkal kaimiņos dzirdējām kliegšanu, lamāšanos un raudāšanu. Retas ir tās naktis, kad ir klusums. Bet mēs tur neko nevaram mainīt.” Tādus un līdzīgus tekstus regulāri var lasīt sociālajā tīmeklī. Varbūt vārda “nevaram” vietā jāliek vārds “negribam”? Mēs lielākoties tikai dīki fiksējam vardarbību, par to pat nevīžojot paziņot policijai. Jo – ko gan tā policija izdarīs, vai ne?
 
Zemnieki ir satraukušies par Ukrainas lēto graudu un citas lauksaimniecības produkcijas ienākšanu Eiropas tirgū, kurai pēc tiesas un taisnības būtu jānonāk trešajās valstīs, kur cilvēki cieš badu. Arī Latvijā ir ienākusi Ukrainā saražotā lauksaimniecības produkcija, un mūsu zemniekiem tas sagādā pamatotas galvassāpes.
 
Vairāku valstu plašsaziņas līdzekļos paustas bažas par korupcijas apmēriem Ukrainā un tās postošo ietekmi uz palīdzības sniedzēju sarūpētajām vērtībām. Tomēr Latvijas palīdzības sniedzēji pagaidām tiešā veidā ar korupciju Ukrainā nesaskaroties, apliecina “Neatkarīgās” aptaujātie palīdzības sniegšanas organizētāji.