#118 / 02.05.2023

Lielāko daļu izejvielu, no kurām vistiešākajā veidā atkarīga zaļās enerģijas ražošana un izmantošana transportā, Eiropas Savienībai (ES) piegādā Ķīna un Krievija. Ja tas nemainās, Krievijas naftas un gāzes atkarības vietā Eiropa var uzsēsties uz minerālu adatas, nonākot jaunā stratēģiskā atkarībā no impēriski orientētā lielvalstu dueta.
 
“Šajā gadījumā, kāpēc tas tā noticis, es varētu izvirzīt vēl vienu tēzi. Tāpēc, ka viņš [Rusiņš] pasēdēja divdesmit cik tur dienas un cilvēkam pilnīgi mainījās attieksme pret visu pasauli. Un viņš kļuva vēl vardarbīgāks jau ar darbībām, jo līdz cietumam viņš tomēr visu laiku, kā es sapratu, šo sievieti tiranizēja attālināti,” savu vērtējumu par Jēkabpils apkaimē notikušo sievietes slepkavību TV raidījumā “De facto” klāsta LR ģenerālprokurors Juris Stukāns. Jā, jūs nepārlasījāties: nevis pļāpīgs onkulītis, kas krāmu tirgū pārdod vecas naglas, bet ģenerālprokurors.
 
Pagājušajā nedēļā pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) darbinieki domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim un izpilddirektoram, domes administrācijas vadītājam Jānim Langem nosūtīja vēstuli, paužot bažas, ka uzņēmums apzināti tiek degradēts un tā darbs sabotēts. Darbinieki bija ilgi cietušies, bet nu viņiem vadzis ir pilns – ja dome neiejauksies un RNP vadībā paliks esošais valdes loceklis Bernhards Maļinovskis, gaidāms, ka darbu pametīs simtiem darbinieku, ja vien viņus Maļinovskis līdz tam brīdim jau nebūs atlaidis, kā arī iedzīvotājiem netiks sniegti vitāli nepieciešami pakalpojumi.
 
Lietuvā vēršas plašumā pamatīgs iepirkuma skandāls saistībā ar gatavošanos NATO samitam Viļņā, ziņo Lietuvas mediji.