#127 / 13.05.2023

Valsts prezidents Egils Levits, redzot, ka viņam nekādā veidā neizdosies atkārtoti kļūt par prezidentu, varēja izmantot brīnišķīgo iespēju paklusēt un aiziet ar godu. Taču nē! Levita raksturs ir tāds, ka viņš neprot zaudēt – tagad sēž savā pilī ar uzmestu lūpu un publiski apsaukā politiķus.
 
Kopš 1997. gadā Latvijas izlase nonāca pasaules hokeja čempionāta elites grupā, maijs Latvijā ir ne tikai pavasara plaukuma, neatkarības atjaunošanas, bet arī hokeja svētku mēnesis. Taču pēdējos gados šie svētki sākuši nedaudz sūbēt. Tā ažiotāža, kad visa valsts burtiski dzīvoja ar hokeju, hokejā un ap hokeju, pamazām aiziet vēsturē.
 
Nu jau 20 gadus Turcijā valdījušais autoritārais prezidents Redžeps Tajips Erdogans riskē šo varu zaudēt. Ja ne prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā, kas notiks svētdien, tad otrajā, ko nepieciešamības gadījumā sarīkos pēc divām nedēļām.
 
Šo sestdien, 13. maijā, no pulksten 22 līdz agrai rīta stundai neskaitāmi mūzikas un izklaides cienītāji būs pielipuši Latvijas Televīzijai (LTV), lai tiešraidē skatītos Eirovīzijas fināla notikumus no “M & S Bank” arēnas Liverpūlē. Fināls jau sesto reizi pēc kārtas norisināsies bez Latvijas līdzdalības, lai gan it kā nekas liels mūsu grupai “Sudden Lights” nebija jāpaveic – 15 dalībnieku konkurencē jātiek desmitniekā. Nesanāca.