#130 / 16.05.2023

Saeimā pārstāvētajās politiskajās aprindās sākušās spraigas sarunas par vajadzīgajām balsīm Valsts prezidenta amata kandidātiem. Par šobrīd reāliem tādi tiek uzskatīti “Jaunās Vienotības” (JV) virzītais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un “Apvienotā saraksta” (AS) virzītais uzņēmējs Uldis Pīlēns.
 
Latvijā reģistrēto jaundzimušo skaita samazinājums šī gada 1. ceturksnī par 13,2% ir samazinājums tikai par nieka 13,2% pēc samazinājuma par 17,2% pagājušā gada 4. ceturksnī un samazinājuma par 23,4% tieši novembrī. Tādā gadījumā dzimstības samazinājums šī gada martā pret pagājušā gada martu par 9,9% ir Latvijas apstākļos izcils rādītājs!
 
Turpinot analizēt poligrāfa ekspertīzes jeb pārbaudes ar melu detektoru noslēpumus, “Neatkarīgā” uzrunāja Latvijas un Lietuvas speciālistus. Vienīgais no Latvijas valsts puses atzītais un sertificētais poligrāfa eksperts Uldis Miķelsons plašā sarunā neielaidās, savukārt poligrāfa eksperts no Lietuvas Vits Saldžiūns gan labprāt padalījās ar melu detektora darbības noslēpumiem.
 
Kopš pagājušā gada 24. februāra Latvijas austrumu pierobežas reģions mūsu drošībai kļuvis īpaši problemātisks: nesakārtota infrastruktūra, propagandai pakļauta informatīvā telpa, etniski dažāds iedzīvotāju sastāvs, nelegālo migrantu plūsmas – šīs un citas problēmas pagājušajā nedēļā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā analizēja politiķi un eksperti.