#133 / 19.05.2023

Arī pēc uzsāktā kara Ukrainā Krievija veic “ievērojamus centienus”, lai savervētu cilvēkus Igaunijā, Igaunijas sabiedriskās televīzijas diskusiju raidījumā “Esimene stuudio” paziņoja jaunieceltais Igaunijas Iekšējā drošības dienesta (KAPO) direktors Margo Pollosons.
 
Valsts prezidenta Egila Levita kanceleja Valsts kontrolei (VK) nodemonstrējusi, kā pareizi paslaucīt zem paklāja finanšu nesmukumus, un atgādinājusi VK par tās vietu valsts varas hierarhijā. Ķezu saturošās informācijas paslaucīšana zem ierobežotas pieejamības statusa lieku reizi sabiedrībai atgādina: nebāziet ar savu netīro degunu tur, kur valda vispareizākā un visgodīgākā sabiedrības kasta, proti, Valsts prezidenta padomnieku korpusa komandieres Sarmītes Ēlertes komanda.
 
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens veselības aprūpes finansējuma problēmām veltītajā LTV raidījumā “Kas notiek Latvijā?” vairākkārt uzsvēra, ka veselības aprūpei nepieciešamo naudu ar valdības rīcībā esošajiem finanšu resursiem nodrošināt neesot iespējams. Vienīgā izeja esot palielināt nodokļu slogu. Jāsaka, kā ir: viņš mānās.
 
Latgale daudzajām Latvijas valdībām bijusi gan rūpju bērns, gan karstais kartupelis. Mēs līdz šim tā arī neesam atraduši veidus, kā apturēt cilvēku aizbraukšanu no šī valsts reģiona un kā to padarīt investīcijām tīkamāku un ekonomiskai izaugsmei labvēlīgāku. Citviet Eiropā mēģina rast risinājumus ar nodokļu atlaidēm, ar ES naudas pārvirzīšanu vietējiem projektiem, padomu došanas centriem, jaunām reģionu stratēģijām vai jaunu sadarbības partneru meklēšanu, arī valsts iestāžu pārcelšanu.