#135 / 21.05.2023

“Darbus, kas ir Valsts prezidenta pārziņā, var veikt ar manām zināšanām un pieredzi. Tas man neprasītu milzīgu ieskriešanos. Šobrīd tas nav mazsvarīgi. Turklāt esmu lauzis visus iespējamos laika rekordus, būdams ārlietu ministra amatā. Šī atziņa man deva zināmas pārdomas: kurp doties tālāk?” teic ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), viens no trim pretendentiem uz Valsts prezidenta amatu.
 
Dziesmu svētku biļetes kļuvušas grūti pieejamas jeb faktiski nepieejamas ne tikai skatītājiem un svētku baudītājiem, bet arī pašiem dziesmu un deju svētku dalībniekiem, secina “Neatkarīgā”, mēģinot tikt pie biļetēm dalībnieka statusā.
 
Baltijas uzņēmumi ir iesaistīti vērienīgā shēmā, palīdzot Krievijas militārajai rūpniecībai. Šim mērķim tika izmantotas agresorvalsts kompānijas, kas nav tieši pakļautas sankcijām, tomēr ir saistītas ar Krievijas militāri rūpniecisko kompleksu.
 
Vācijas kapitulācija 1945. gada maijā bija kā starta šāviens krieviem, poļiem un čehiem sākt sacensības par to, kuri visātrāk likvidēs pilnīgi visus vāciešus tagadējās Krievijas, Polijas un Čehijas teritorijās.