#139 / 25.05.2023

Sociālās apdrošināšanas budžetā nepieciešams vismaz septiņu miljardu eiro uzkrājums, lai veidotu drošības spilvenu un mēs būtu droši, ka pensiju izmaksa kādu nelabvēlīgu apstākļu dēļ neapstāsies.
 
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) atļāvusi valsts uzņēmumiem “Sadales tīkls” (ST) un “Augstsprieguma tīkls” (AST) no 1. jūlija daudzkāršot maksu par elektrības piegādi kā kopējo elektrības rēķinu sastāvdaļu.
 
Lai gan šo pirmdien, 22. maijā, Saeimas organizētajā vērienīgajā konferencē par Latvijas enerģētikas nākotni eksperti izteica nopietnas bažas par nekontrolēto žurku skrējienu vēja un saules enerģijas projektu pieteikšanā, kas agri vai vēlu rezultēsies ar saražoto jaudu pārpalikumu un tirgus burbuļa plīšanu, par nozari atbildīgā Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) problēmu neparko negribēja atzīt.
 
Ekonomikas ministrija ES Kohēzijas fonda programmai "Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros" iestrādājusi tādus noteikumus, kuru lietpratīga izmantošana ļauj pilnīgi legāli novirzīt miljoniem eiro dažādu pakalpojumu un produktu iepirkumiem, kuru lietderība ir apšaubāma un finanšu plūsma nav izsekojama.