#148 / 03.06.2023

Ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā krasi aktivizējušies „visu ģimeņu” aizstāvji. Lietuviešu laikraksts „Respublika” ziņo, ka Seima liberāļi piedāvā patlaban izskatāmajā civilās savienības likumprojektā iekļaut atrunu, ka civilās savienības juridiska noslēgšana nerada ģimenes tiesiskas attiecības. Izklausās absurdi, bet tādā veidā acīmredzot iespējams pielauzt uz balsošanu tos deputātus, kuri dažādu iemeslu dēļ vēl šaubās atbalstīt civilās savienības likumu.
 
Brīvprātīgie un labdarības organizācijas Neatkarīgajai apstiprināja: palīdzības apjoms, kas nonāk pie ukraiņiem Latvijā, samazinās. Iespējams, ka šovasar tas būs vēl mazāks.
 
Krievijas varas koridoros parādās sīkas mikroplaisas. Par kaut kādu valdošās elites pilnvērtīgu šķelšanos runāt pāragri, bet priekšnoteikumi Kremļa konstrukciju erozijai pamazām briest.
 
Pagājušās nedēļas beigās noslēdzās starptautiskā konkursa “Metal Battle 2023” Latvijas atlases fināls, šonedēļ publiskota festivāla “Kilkim Žaibu” Lietuvā programma pa dienām un ar svarīgiem jaunumiem pieteicies arī pašmāju festivāls “Zobens un lemess” – trīs lietas, kuras visas vieno piederība metālmūzikai.