#151 / 06.06.2023

Krišjānis Kariņš jau tik ilgi ir Latvijas premjerministrs, ka viņš vairs nevar uzvelt atbildību par situācija valstī kaut kādiem “ļaunajiem” priekšgājējiem. Līdzīgi kā Rīgas jaunie vadītāji visas neizdarības joprojām veļ uz Ušakovu. Kariņš ir atbildīgs par visu vai gandrīz visu.
 
Slimnīcām uzņemšanas nodaļās ir grūti nodrošināt speciālistu pieejamību un nepieciešamos izmeklējumus visu diennakti. Tāpat stacionāros nav vienotas izpratnes par veselības aprūpes pakalpojumu profila saturu un tā izpildi, kas neapšaubāmi ietekmē arī veselības aprūpes kvalitāti.
 
Ārzemnieču un dažkārt arī ārzemnieku piesaistīšana kaut mazliet stabilizē dzemdību pieņemšanas specialitāti Latvijas medicīnā strauja dzimstības sarukuma apstākļos.
 
Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas domes frakcijas deputāti 2. jūnijā pieprasīja no Rīgas domes ēkas noņemt LGBTQ karogu, ko ar vienpersonisku lēmumu piektdienas vakarā bija izkāris Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Līdzīgu pieprasījumu – noņemt šo karogu – izteica arī frakcijas “Gods kalpot Rīgai” (GKR) deputāti. Staķis atteicās to darīt. Bet ne tikai par šo patvaļīgo svītrainās drānas izkāršanu ir sašutuši daudzi RD deputāti.