Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. septembra līdz 2. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Puķe un Mennika, Celms un Kļavinskis, Krenberga un Sareika, Strazda un Mellis, «Patriarha rudens» un «Nāve ēnā»

4.lapa

«Mīlestības gadalaiki» Ventspils Kamermūzikas dienās

Publicitātes foto

Ceturtdien, 1. oktobrī, pulksten 19 koncertzālē «Latvija» kamermūzikas cienītāji aicināti uz flautistes Ditas Krenbergas (attēlā), čellistes Ingas Ozolas un pianistes Sanas Villerušas koncertu «Mīlestības gadalaiki». Programmu vadīs muzikoloģe un Latvijas Radio 3 žurnāliste Liene Jakovļeva.

Visas četras koncerta dalībnieces reiz bijušas klasesbiedrenes Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā - no mazotnes kopā augušas un skolojušās. Dzīves un mūzikas ceļi katrai bijuši savi, bet nu satiksies un krustosies koncertprogrammā, gan izceļot sava instrumenta solo balsi, gan muzicējot trio kopskaņā.

Programmā:

Klods Debisī (1862-1918) «Sīringa» («Syrinx») flautai solo un «Lēnais valsis» («La plus que lente») čellam un klavierēm,

Fransiss Pulenks (1899-1963) Sonāte flautai un klavierēm,

Gaspars Kasado (1897-1966) «Rekviebros» («Requiebros») čellam un klavierēm,

Astorts Pjacolla (1921-1992) «Četri gadalaiki Buenosairesā» klavieru trio.

Kamermūzikas dienas Ventspilī notiek jau vairākus gadus, piedāvājot klausītājiem gan ārpus Latvijas studējošo latviešu mūziķu, gan ārvalstu mūzikas profesionāļu, gan Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogu un audzēkņu koncertus.

*Kopš koncertzāles «Latvija» atklāšanas, Kamermūzikas dienas organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar SIA «Kurzemes filharmonija».

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā