Kā saņemt izziņu ceļošanai par veiktu vakcināciju?

Ja ir nepieciešama izziņa par veiktu vakcināciju pret Covid-19, piemēram, ceļošanai, tādu ir iespējams saņemt jau šobrīd, pat neskatoties uz to, ka vēl nav ieviests Digitālais zaļais sertifikāts. Veselības ministrs Daniels Pavļuts gan vairākkārt ir uzsvēris, ka šobrīd ir vēl par agru ceļošanai atpūtas un izklaides nolūkos.
©Ekrānšāviņš

D. Pavļuts skaidro, ka izziņu par veiktu vakcināciju izsniedz tā iestāde, kas ir veikusi vakcināciju, piemēram, ja abas potes ir saņemtas Ķīpsalas vai ATTA centrā, tad pēc šīs izziņas ir jāgriežas “Veselības centrā 4”, kas veic vakcināciju šajās vietās. “Ārstniecības iestādēm ir pienākums izsniegt šādu izziņu, ja tāda tiek lūgta, “ preses konferencē pēc valdības sēdes uzsvēra D. Pavļuts. Turklāt, vajadzības gadījumā šo izziņu var saņemt arī angļu valodā.

Nepieciešamība pēc izziņas Latvijā varētu būt līdz brīdim, kamēr nesāks darboties Zaļais sertifikāts. Ceļošanai nepieciešamais digitālais zaļais sertifikāts Latvijā varētu tikt ieviests jūnijā.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Islande kopš marta vidus ļaus iebraukt valstī visiem ceļotājiem, kas var pierādīt, ka viņi ir vakcinēti pret Covid-19.

Kipra savas robežas pret koronavīrusu vakcinētiem tūristiem atvēra šonedēļ. Kipra vakcinētiem ārvalstu viesiem ļauj iebraukt valstī bez nepieciešamības uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu vai ievērot karantīnu. Šī kārtība ir spēkā ceļotājiem no 65 valstīm, tai skaitā Latvijas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā