Veidemanes atvadu vārdi Rodinam, vienam no pirmajiem "Atmodas" žurnālistiem

Publiciste un Neatkarīgās žurnāliste Elita Veidemane veltījusi sirsnīgus atvadu vārdus žurnālistam Askoldam Rodinam, kura dzīves pavediens aprāvās vakar.
©Ekrānšāviņš no FB
"Askolds aizgājis.
Mūsu "Atmodas" kolēģis, žurnālists, joku stāstnieks, cilvēcisko un politisko paralēļu vērtētājs, vientuļnieks. Askolds Rodins.
Viņš bija viens no pirmajiem, kurš 1988. gadā atnāca uz "Atmodu", nezinot, vai mūsu laikrakstu jau pirmajos elpas mēnešos nenožņaugs kompartijas taustekļi. Askolds tulkoja rakstus no krievu valodas, rakstīja pats. Viņš bija uzticams, labs kolēģis.
Askoldam apkārt vienmēr vijās cigarešu un melnas kafijas smārds. Viņš, rezignēti pasmaidot, no vienas cigaretes aizsmēķēja nākamo... "Tu zini, bet man šķiet, ka..." - viņš turpināja savu politisko domu, gardi aizviļņojot dūmu.
Pēdējais laiks Askoldam bija grūts. Bet nu ir viegli. Un debesis viņu arī paņems viegli - kā dūmu stīgu, kas sudrabaini vijas Mūžībā," raksta Elita Veidemane.

Askolds Rodins dzimis 1950. gadā un strādājis laikrakstos "Atmoda", "Atmoda Atpūtai" un "Brīvā Latvija". No 1996. gada līdz 2009. gadam viņš vadīja komentāru nodaļu laikrakstā "Diena", bet pēc tam regulāri rakstīja komentārus žurnālam "Ir".

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā