5 padomi bērnu ballītes organizēšanai pavasarī

Ikviens, un jo sevišķi bērni, ir pelnījuši jautru dzimšanas dienas ballīti kopā ar saviem draugiem.
22.02.2023. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©freepik.com

Sezonā, kad brāzmainu vēju un pelēkus mākoņus pamazām nomaina koši saules stari, vislabākā bērnu ballīte būs ārā, svaigā gaisā. Lasi šo noderīgo padomu rakstu un ņem vērā šīs idejas, lai Tevis rīkotā bērnu ballīte ārā izdotos par 100%. Nē, pat par visiem 150%!

1. Viesu skaits

Bērnu ballīte nav iedomājama bez krietna bērnu bariņa, kas priecājas un smejas par visu notiekošo. Ļauj bērnam izvēlēties savu viesu sarakstu ar draugiem no bērnudārza, pulciņiem un citām vietām. Būtiski, lai bērnu ballīte patiešām ir bērnu ballīte un mazais gaviļnieks var izbaudīt svētkus kopā ar saviem vienaudžiem.

Domājot par cilvēku skaitu, ņem vērā platību, izmaksas par ēdieniem un dzērieniem, kā arī svētku atribūtiem! Vēlams ieplānot arī plānu B sliktu laikapstākļu gadījumā, lai visiem viesiem būtu iespējams patverties no lietus vai sasildīties.

2. Tēma

Mazajiem ļoti patīk tematiskās ballītes. Kas ir Tava bērna šī brīža aizraušanās? Ķepu patruļa, Spaidermenis, traktori, princeses vai varbūt Bings? Arī bērnu ballīte ārā var sniegt savas priekšrocības, lai paspilgtinātu izvēlēto tematiku. Vaicā viedokli jubilāram, kāda būtu viņa ideālā bērnu ballīte! Savukārt, ja paredzētas pirmā vai otrā gada svinības, padomā, kas Tavam bērnam patīk, kādas ir viņa mīļākās rotaļlietas un Tu sapratīsi, kura tematika būs piemērotākā!

freepik.com

3. Dekorācijas

Bērnu ballīte nav iedomājama bez atbilstošām dekorācijām izvēlētajā tematikā. Koši baloni, krāsainas karodziņu vai ziedu virtenes, piemērotas salvetes, galdauti un papīra glāzītes. Idejas ir bezgala daudz! Iedvesmai ieskaties “Pinterest” un “YouTube”.

Dekoru izmaksas

Lai arī iesākumā tā nešķiet, tomēr tematiskas dekorācijas ir viena no pozīcijām, kas var sastādīt visai lielu summu. Tieši tādēļ vispirms iesakām aprēķināt pārējās izmaksas un atlikušo budžetu novirzīt dekoru iegādei vai izgatavošanai. Radoši cilvēki noteikti var likt lietā savu iztēli un dekorācijas pagatavot no mājās pieejamiem materiāliem, piemēram, papīra iepirkumu maisiņiem, koka zariņiem, veciem apģērba gabaliem u.c.

4. Ēdieni un dzērieni

Bērnu ballīte ārā nav iedomājama bez garšīgām uzkodām un atspirdzinošiem dzērieniem. Bērniem piemērotas būs aši apēdamas uzkodas, ko var paķert, skrienot garām galdam, piemēram:

  • mini kārtainās mīklas piciņas ar desu, sieru, tomātu mērci un kaltētu baziliku;

  • cīsiņi mīklā;

  • dārzeņu salmiņi ar krējuma mērcīti vai humosu, kas servēti mazās glāzītēs;

  • vistas strēmelītes ar vieglu jogurta mērci;

  • dažādu veidu sieru un cherry tomātu kociņi;

  • mini pankūkas;

  • gaļas bumbiņas ar sezama sēklām;

  • sāļie mafini ar biezpienu un sieru;

  • saldie mafini ar ogām;

  • ar krabju nūjiņām, olu un svaigu gurķi pildīts lavašs.

Bērnu ballīte ir atbilstošs laiks, kad mazos palutināt arī ar tādiem našķiem, kurus ikdienā neizvēlaties, piemēram, saldo popkornu, cukurvati, čipsiem u.tml.

freepik.com

Foto: freepik.com

Bērnu ballīte ārā nozīmē, ka būs arī kārtīga izskriešanās un kustēšanās, tādēļ bērni vēlēsies regulāri padzerties. Sarūpē mājās gatavotas veselīgās limonādes!

Pāris idejas gardām limonādēm, kas piemērotas bērniem:

  1. ūdens, svaiga citrona sula, nedaudz cukurs, citrona šķēlītes dekoram;

  2. nomizoti un sasmalcināti svaigi persiki, svaiga persika šķēlītes dekoram, nedaudz cukurs, sauja svaigas bazilika lapiņas, ūdens, svaigi spiesta citrona sula;

  3. ūdens, nedaudz cukurs, citrona sula, apelsīnu sula, citrona un apelsīna miziņa;

  4. sasaldēti, blenderēti kivi kubiņi, gāzēts ūdens, cukurs, svaigi spiesta citrona sula.

  5. ābolu sula, ūdens, bumbieru un ābolu šķēlītes dekoram.

Bērniem, kas kopš mazotnes ir raduši dzert tikai tīru ūdeni, papildini to ar svaigām vai saldētām ogām, piemēram, avenēm, kazenēm un mellenēm! Glītam noformējumam neaizmirsti par salmiņiem.

Personalizētas glāzes

Lai visas ballītes garumā nenāktos iztērēt simtiem glāžu, personalizē to katram viesim! Vari sagatavot uzlīmītes vai ļaut katram ciemiņam glāzi apgleznot ar flomāsteriem pēc saviem ieskatiem. Tā būs kreatīva aktivitāte un bērnu ballīte iesāksies uz jautras nots.

5. Lokācija

Bērnu ballīte ārā var notikt ne tikai Tavas mājas pagalmā, bet arī parkā, mežā, pie jūras vai ārtelpu izklaides parkā. Iespējams, ka tieši svinības kādā atrakciju parkā ir labākā izvēle, jo:

  • Tev nebūs jāsakopj pagalms pirms un pēc ballītes;

  • nebūs jāsagādā galdi un krēsli;

  • nebūs jādomā spēlēs un aktivitātes, kā izklaidēs viesus;

  • nebūs pašam jārūpējas par jautrību;

  • nevajadzēs domāt plānu B sliktu laikapstākļu gadījumā, jo izklaides parkiem parasti ir pieejamas plašas nojumes vai arī iekštelpu zāles;

  • nav jātērē tik daudz naudas dekorācijām, jo lielākais akcents būs uz aktivitāti, ko piedāvā izklaides parks.

Tā būs bērnu ballīte, kurā atpūtīsies ne tikai bērni, bet arī vecāki. Izklausās lieliski, vai ne? Turpini lasīt šo rakstu un uzzini populāru iekštelpu un āra atrakciju parku, kurā regulāri tiek svinētas bērnu dzimšanas dienas!

Bērnu ballīte āra atrakciju parkā

Sarīko svētkus ne tikai bērnam, bet arī sev, ļaujot par visu parūpēties citiem! Kā to izdarīt? Izvēlies aktīvās atpūtas parku “GUNSnLASERS”, kas piedāvā vairākas izklaides iespējas bērniem, sākot no četru gadu vecuma! Šī būs izdevusies bērnu ballīte, kas paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Izvēlies piemērotāko aktivitāti!

Izklaides parki “GUNSnLASERS” piedāvā vairākas opcijas bērnu dzimšanas dienas ballītēm. Lasi tālāk un uzzini plašāk par katru no tām vai arī apmeklē mājaslapu www.gunsnlasers.lv un iepazīsties ar informāciju!

Lāzerpeintbols

Dinamiska un aizraujoša šaudīšanās spēle, kas ir vispopulārākā izvēle bērnu pasākumiem. Tas arī ir saprotams, jo lāzerpeintbolam jeb laser tag ir daudz priekšrocību, piemēram:

  • var spēlēt no 4 gadu vecuma;

  • no trāpījuma nepaliek zilumi un tas nesāp, jo trāpījumu var just ar nelielu vibrāciju un skaņas signālu ekipējumā;

  • ekipējums ir viegls;

  • ir interesanti spēlēt gan puišiem, gan meitenēm;

  • visu spēles laiku instruktors komandām dod dažādus uzdevumus jeb misijas, kas pasākumu padara vēl aizraujošāku;

  • misijām tiek izmantoti papildu atribūti, piemēram, interaktīvas lādes un stabi, karogi, kastes, kannas u.c.;

  • pēc spēles ikviens dalībnieks saņem diplomu ar savu spēles statistiku. Tas paliek kā piemiņa no foršās ballītes;

  • zemākas pasākuma izmaksas, jo nav jāpērk papildu bumbiņas vai cits ekipējums, viss nepieciešamais jau ir iekļauts starta komplektā, kuram ir fiksēta cena.

Vecākiem pasākumā nav jāpiedalās, ja vien paši nevēlas uzspēlēt. Par kārtību un jautrību rūpējas instruktors, kurš sagaidīs jūs, ierodoties izklaides parkā, un būs kopā ar bērniem līdz pat spēles beigām. Pēc aktīvās daļas bērnu ballīte var turpināties piknika vietās vai arī atpūtas istabiņās iekštelpās, ja līst lietus vai ir auksts. Atpūtas vietu iepriekš ir jāpiesaka! Savukārt, savus ēdienus un dzērienus pie “GUNSnLASERS” varēsiet ņemt līdzi bez papildu maksas.

Ja vēlies uzzināt plašāku informāciju vai pieteikt pasākumu, raksti uz info@gunsnlasers.lv vai arī zvani pa tālruni +371 27274646 (kad savienots, nospied taustiņu 1 un 1)!

gunsnlasers.lv

Klasiskais vai soft peintbols

Peintbols ar krāsu bumbiņām ir topā nedaudz lielākiem bērniem un jo sevišķi zēnu vidū. Azarts, lai trāpītu otram un uz viņa apģērba atstātu krāsu pleķi (izmazgājami), ir liels. Šāda bērnu ballīte ārā būs piemērota, sākot no apmēram 8 gadu vecuma.

Atšķirības starp klasisko un soft peintbolu:

  • klasiskajā versijā izmanto 68. kalibra bumbiņas, tādēļ trāpījums ir jūtamāks un visdrīzāk, ka atstās arī kādu zilumu, ja trāpīts no salīdzinoši tuvas distances;

  • soft peintbola izmanto 50. kalibra bumbiņas, tādēļ trāpījums ir apmēram 3 reizes maigāks. Līdz ar to ir maza iespēja, ka paliks zilumi.

Abos gadījumos spēles gaita ir interesanta un azartiska. Visu pasākuma laiku laukumā ir arī instruktors, kurš dod misijas un uzrauga, vai peintbols tiek spēlēts atbilstoši noteikumiem.

Šī izklausās atbilstoša bērnu ballīte Tavam jubilāram? Zvani “GUNSnLASERS” klientu konsultantam pa tel. nr. +371 27274646 (kad savienots, spied taustiņu 1 un tad atkal 1)!

Foto: gunsnlasers.lv

GUNSnLASERS” iekštelpu un āra izklaides parki atrodas vairākās vietās Rīgā:

  • Šampētera ielā 1, Šampēterī;

  • Viestura prospektā 2, Mežaparkā;

  • Mārkalnes ielā 10, Juglā.

Uzņēmums regulāri organizē pasākumus lielākiem un mazākiem bērniem, kā arī pieaugušajiem. Šajā atpūtas centrā var sarīkot svinības gan mazām grupām, gan lielām kompānijām. Ieskaties www.gunsnlasers.lv!

gunsnlasers.lv

Ja tomēr iekštelpas

Pavasaris mēdz būt viltīgs un ne vienmēr var paveikties ar saulainu un sausu laiku. Ja tomēr negribi riskēt, izvēlies svinības iekštelpās! Tādā gadījumā “GUNSnLASERS” bērnu ballītēm piedāvā iekšelpu lāzerpeintbolu, reball jeb peintbolu ar gumijas bumbiņām, elektrokartingus un virtuālās realitātes istabu. Apmeklē mājaslapu www.gunsnalsers.lv un uzzini plašāk par katru aktivitāti! Lai bērnu ballīte izdodas!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā