© Foto: Dārzs zem Saules

Skarainā hortenzija Royal Flower – ir absolūti atšķirīga un tiešām karaliski aristokrātiska. Tās īpašā atšķirības zīme ir zvaigžņoti smalkie ziediņi, kas savā daudzumā un biezumā šo balto ziedējumu padara neatkārtojamu, biezu un piepildītu.

Tā ir 1 metru augsta 75 cm plata. Tas ir skops un neizteiksmīgs stāstījums, bet savā dārzā jau trešo gadu baudu tās atšķirīgo ziedējumu.

Foto: Dārzs zem Saules

Mana pieredze un izjūtas ir šādas: neviens nepiemin unikālo krāsas pāreju, jo zieda pasē tai ir uzrādīts - nokrāsošanās. Ko tas nozīmē? Pasē rakstīts viens, dzīvē citādāk.

Patiesībā tā no baltā uz koši rozā mainās ļoti koši, bet tajā laikā, kad visas agrās hortenzijas ir kļuvušas jau smagi tumšas.

Patiesībā tā no baltā uz koši rozā mainās ļoti koši, bet tajā laikā, kad visas agrās hortenzijas ir kļuvušas jau smagi tumšas / Foto: Dārzs zem Saules

Ja rudens ir ļoti īss, nepaspēs izrādīties sarkanajā tonī, bet trīs gadus esmu to baudījusi. Ziedgalvas ir milzīgas un 1metru auguma ziedgalva vien ir 40 - 45cm gara. Iesaku stādīt to blakām agrajām krāsu mainošajām hortenzijām, piemeram, Samarskaja Lidija vai Pinky Promise.

Foto: Dārzs zem Saules

Kad šīs būs koši sarkanas, Royal Flower būs balta, bet, kad iepriekš minētās būs tumšas, karaliskais zieds būs košs, jo košs.

No sirds iesaku, jo tā neizgāžas, ir kompakta, pārsteidzoši atšķirīga un eleganta.

Foto: Dārzs zem Saules

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv