Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt.

Piedzīvojums dejā ar galvu reibinošiem trikiem

Publicitātes foto

Trešdien, 31. maijā, plkst. 19.19 pasākuma vietā “Fantadroms” (Jaunā Teika, Gustava Zemgala gatve 74a) gaidāma Līgas Libertes Dejas Teātra (LLDT) veidotā “Slepenā performance”.

Tas būs stundu garš piedzīvojums dejā ar galvu reibinošiem trikiem, dziļu stāstu un spilgtu vizuālo baudījumu, ko palīdzēs radīt gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. “Mēs neatklājam tēmu, jo vēlamies pārsteigt skatītāju - lai, nākot uz izrādi, skatītāji zina tikai to, ka būs deja, bet nav nekādu ekspektāciju, kādā formātā,” saka dejas teātra vadītāja Līga Vološčuka. Uz skatuves kāps Oļesja Putnāne, Marta Aņčerēviča, Elīna Vjatere, Džeida Eva Krūze, Monta Markus un, iespējams, arī pati autore Līga Vološčuka. Dejotājiem pievienosies arī viņu draugi - koris “Sola”.

“Šī izrāde tapa kā pateicība dejotājiem un mans pēdējais “dvēseles izvirdums” uz skatuves. Skan dramatiski un varbūt tā arī ir, bet atkal ir laiks pārmaiņām. Pēdējie 14 gadi ir pagājuši, radot vienu vai divas izrādes gadā. Tas ir nemitīgs skrējiens un izlikt savu dvēseli uz skatuves tik bieži nāk ar savu cenu. Es turpināšu radīt deju video formātā un gaidīšu jūs uz klātienes nodarbībām. LLDT ir ļoti stipras dejošanas tradīcijas un tās mēs turpināsim, cerot atkal izaudzināt jaunu dejotāju paaudzi. Bet ir pienācis laiks beigt peldēt pret straumi un sekot zīmēm, beigt pretoties acīmredzamajam,” tā Līga Vološčuka.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā