2.lapa

Karostas festivāls

Publicitātes foto

Liepājas Karostas ūdenstornis gatavojas vērt durvis jaunai sezonai. Mākslinieku rezidences kurators - tēlnieks Egons Peršēvics šovasar tornī strādāt aicinājis gleznotājus Guntu Lanti, Klāvu Lori un Līgu Ķempi.

“Vasarā pārcelt savu darbnīcu uz Karostas ūdenstorni, kur topošos darbus ieskauj ūdenstorņa maģiskās gaismas, neatkārtojamā akustika un templim līdzīgā atmosfēra. Mākslinieks ierauga savus darbus citām acīm, bet apmeklētājs pieredz radīšanas noslēpumu,” tā šo unikālo kultūrvietu raksturoja balvas “Kilograms kultūras 2022” žūrija. Šī būs jau ceturtā sezona, kad vasarās pārcelt savas darbnīcas un eksponēt darbus publiskai apskatei Karostas ūdenstornī tiek aicināti izcilākie Latvijas mākslinieki. Apmeklētājiem tā ir iespēja ielūkoties ūdenstorņa grandiozajās iekštelpās un izbaudīt radošo vidi atvērtajās mākslinieku darbnīcās. Vienlaicīgi satikt mākslu un industriālo mantojumu.

Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence savas durvis publikai katru vasaru ver līdz ar Karostas festivālu jūnijā. Šogad Karostas festivāls norisināsies no 5. līdz 11. jūnijam, un pēc festivāla bez maksas ir apmeklējama līdz pat vasaras beigām.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā