Pirmizrādes, tradīcijas, festivāls un pēdējā izrāde: Roga, Mellis, Busārs, Andžāns, Seņkovs, Pole, Gundars, Strads, Treinis, Priedīte, Kalniņš, Pavlovskis un Tīrons.

TRADĪCIJA

“Skroderu dienas” Nacionālajā teātrī

Publicitātes foto

“Skroderdienu” skatīšanās latviešiem jau sen nav tikai teātra apmeklējums, bet gatavošanās Jāņiem, ielīgojot gada īsāko nakti. Tiem pilsētniekiem, kas Jāņos Rīgu nepamet, Latvijas Nacionālā teātra “Skroderdienas” ar slaveno līgošanas skatu kļūst par sava veida Jāņiem.

Kā ik gadu pirmsjāņu dienās, arī šogad - 15. jūnijā - Nacionālā teātra Silmaču sētā atkal ieradīsies Dūdars, viņam pa pēdām žīdu ģimenīte - pauninieks Ābrams ar dēlu Joski un šneideriene Zāra, bet priekšā jau gaidīs Bebene, Tomuļmāte un Pindacīša, un skroderdienas varēs iet vaļā - atkal uzbruks bites, sprāgs krāsns, pazudīs zaļā krūze un lūzīs sirdis!

Režisore: Indra Roga. Lomās: Dita Lūriņa un Raimonds Celms (attēlā), Ainārs Ančevskis/Uldis Anže, Ieva Aniņa, Uldis Siliņš, Igors Šelegovskis, Liene Sebre/Elizabete Skrastiņa, Jana Ļisova, Kārlis Reijers, Juris Lisners, Ivars Puga/Jānis Āmanis, Daiga Gaismiņa/Maija Doveika, Indra Burkovska/Daiga Kažociņa, Ināra Slucka/Evija Krūze, Romāns Bargais, Sanita Paula u.c.

“Skroderu dienas” Nacionālajā teātrī būs arī 16. jūnijā plkst. 19.00, 17. un 18. jūnijā plkst. 12.00 un 18.00, 19., 20. un 21. jūnijā plkst. 19.00 un 22. jūnijā plkst. 18.00.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā