2.lapa

FESTIVĀLS

Lirisks šausmu stāsts

Publicitātes foto

Trešdien un ceturtdien, 7. un 8. jūnijā, Helsinkos festivāla “Baltic Take Over” ietvaros pirmizrādi piedzīvos teātra trupas “Kvadrifrons” jaunākā izrāde - zombijizrāde “Kad gulošais mostas”.

Būs pērkons un balsis, un zibeņi, un zemestrīces. Būs krusa un asiņaina uguns. Būs “ui” un “ai”, un “ak vai”. Būs bezgalīgi sastrēgumi un puvekļu plūdi, un kodīgi dūmi cirtīsies acīs. Un visbeidzot miroņi celsies no saviem kapiem. /No izrādes “Kad gulošais mostas” libreta/ Pieci nemirstīgi zombijdraugi bezmērķīgi klīst pa kādu nomaļu lauku ciematiņu miroņu pārņemtā pasaulē. Viņi neaug, nedilst, nepiepildās un nemainās. Viņiem nav ne māju, ne jēgas. Acīmredzot, kaut kas ir nogājis greizi. “Kad gulošais mostas” ir lirisks šausmu stāsts par nesaraujamām draudzības saitēm, vairākkārtēju Sniegbaltītes modināšanu, Bonijas Taileres smeldzīgo superhītu, saplīsušu vēja ģeneratoru, milzīgu spoguli un vēl milzīgāku melno caurumu. Brīdinājums: izrādē tiek izmantots stroboskops (pamatīgi), skaļa mūzika (ļoti) un skatuves dūmi (daudz). Izrādes laikā aktieri nerunā, bet gārdz un sēc, savukārt skatītājiem tiek piedāvāts lasīt drukātus izdales materiālus, tāpēc nepieciešamības gadījumā iesaka paņemt līdzi savas lasāmās brilles. Izdales materiāli pieejami latviešu vai angļu valodā. Ieteicamais vecums: 12+.

Režija, teksts, telpa: Klāvs Mellis, kustību režija: Rūdolfs Gediņš, izpildītāji: Jānis Kronis, Āris Matesovičs, Paula Pļavniece, Ance Strazda (attēlā). Tērpu māksliniece: Inese Tone, grima māksliniece: Aija Beata Rjabovska, skaņu mākslinieks: Kārlis Tone, gaismu māksliniece: Nikola Suhareva, tulks: Ārands Ruģēns.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā