Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Seņkovs, Liepiņš un Ozoliņš, Vētras simtgade, “Cirque du Soleil” un “Laiks dejot”.

Vijai Vētrai - 100

Publicitātes foto

Laikā, kad Rīga slīgst ceriņu, kastaņu un akāciju kupenās, tradicionāli no ASV Rīgā ierodas leģendārā dejotāja Vija Vētra.

Šoreiz viņa atgriezusies savā dzimtenē, lai tiktos ar dejas mākslas un sava talanta cienītājiem un klātienē svinētu 100 gadu dzīves un 80 gadu skatuves darbības jubileju, un tas Latvijas kultūras vēsturē būs nebijis notikums. Tikšanās ar skatītājiem, izdzīvojot likteni dejā, ir Vijas Vētras dzīvības eliksīrs. Domājot par tikšanos ar skatītājiem, māksliniece rod spēku dzīvot un mērot tālo ceļu uz dzimteni.

Viju Vētru uz skatuves šovasar būs iespēja redzēt divos sarīkojumos: iedvesmas lekcijā - meistarklasē 15. jūnijā Rīgas Latviešu Biedrības nama Līgo zālē un godināšanas koncertā “Vijai Vētrai - 100” 20. jūnijā Lielajā zālē.

Iedvesmas lekcija - meistarklase būs tikšanās, saruna par deju, dzīvi un mākslu. Mākslinieces bagātā dzīves un skatuves pieredze, dzīve emigrācijā un starptautiskā atpazīstamība ļauj ieraudzīt harizmātisku, dzīves gudru un humora pilnu personību, kas iedvesmo un mudina būt kustībā, arvien mācīties ko jaunu, neskatoties uz vecumu. Savukārt, tuvojoties saules gaitas augstākajam punktam vasaras saulgriežos, 20. jūnijā ikviens aicināts uz Vijas Vētras dzīves svētkiem dejā un mūzikā, lai sveiktu mūsu tautas leģendu jubilejā. Godināšanas koncertā iecerēta mākslinieces uzstāšanās, ko pavadīs Vijas Vētras savulaik izveidotās deju grupa “Rituāls” un deju grupas “Dzirnas” priekšnesums Agra Daņiļēviča vadībā. Koncertā uzstāsies viesi un sveicēji, kas demonstrēs priekšnesumus, kuru saturam iedvesma gūta Vijas Vētras horeogrāfijās. Koncerta kulminācijā gaidāms Artūra Maskata komponētā skaņdarba, kas radīts īpaši Vijai Vētrai, pirmatskaņojums Vestarda Šimkus izpildījumā, ko izdejos pati Vija Vētra.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā