3.lapa

Daumanta Liepiņa solokoncerts

Publicitātes foto

Klaviermūzikas uzlecošā zvaigzne, pasaules prestižāko mūzikas festivālu dalībnieks - pianists Daumants Liepiņš aicina uz brīnumskaistu koncertu 10. jūnija vakarā Lielajā ģildē - “Daumants Liepiņš. Solokoncerts”.

Līdzās Pētera Vaska gleznainajiem dabas vērojumiem skanēs Artura Maskata īpaši Daumantam veltīts skaņdarbs. Būs iespēja dzirdēt arī Johannesa Brāmsa Trešo klaviersonāti un visu laiku dižākā ģēnija Johana Sebastiana Baha “Hromatisko fantāziju un fūgu”.

“Programmas koncepciju es raksturotu kā divus lielos latviešus un divus lielos “B”. Sākumā un beigās programmu kā tādi divi pīlāri ierāmē Bahs un Brāmss - man vienmēr ir patikusi emocionāli piesātināta un monumentāla klaviermūzika, ko šie skaņdarbi arī lieliski ataino - Bahs ar ārkārtīgi improvizatorisko un brīvo, un Brāmss ar orķestrālo un pāri malām plūstošo. Ir gan, kur izspēlēties tīri pianistiski, gan arī dziļi saturiski. Savukārt programmas viducī paredzēta intimitātes saliņa - jau kādu laiku man šķiet, ka ir pienācis laiks ienirt dziļāk mūsu pašu latviešu mūzikā. Ir mums ko izvēlēties no klaviermūzikas repertuāra, bet vienmēr var un vajag gribēt vairāk. Tā nu jautāju Arturam Maskatam, ko viņš saka par ideju uzrakstīt jaundarbu. Un te nu mēs esam! Un klāt vēl viens no mūsu lielajiem latviešiem - Pēteris Vasks ar “Mazo Vasaras mūziku. Nevaru iztēloties, kad gan būtu vēl piemērotāk to spēlēt kā vienā jūnija vakarā,” tā par koncertu stāsta pianists Daumants Liepiņš.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā