5 dārza darbi, kas jāveic pavasara vidū

Dzīvo gudri! 9.maijs
 
unsplash.com
Lai arī laikapstākļi mūs nebeidz pārseigt, vienu brīdi ir vasarīgi silts, bet citu atkal lietains un vēss, ir laiks dārza darbiem. Uzziniet, kādus darbu dārzā ieteicams veikt tagad, pavasara vidū!

unsplash.com

1. Jāiztīra putnu barotava

Daudzi cilvēki izvēlas pavasarī nojaukt putnu barotavas, kuras uzstādītas rudenī, lai ziemas laikā putniem būtu pieejama barība. Tomēr daļa cilvēku tās nenojauc un atstāj visu gadu. Ja arī jūs savā dārzā neplānojat nojaukt putnu barotavu un atstāt to arī vasarā, tad šis ir piemērots brīdis tam, lai to kārtīgi iztīrītu un pēc tam piepildītu ar svaigām sēkliņām.

unsplash.com

2. Veiciet piezīmes par dārzā izaugušajiem ziediem

Pirmie pavasara ziedi jau ir uzplaukuši un priecē mūsu acis. Svarīgi ir šajā brīdi piefiksēt, kurās vietās dobēs nav izauguši pavasara ziedi, lai pēcāk zinātu, kur iestādīt jaunus sīpolus.

unsplash.com

3. Stādiet ziemciešus un aukstumizturīgus viengadīgos augus

Svaigi iestādītajiem ziemciešiem ir nepieciešams nedaudz laika, lai iedzīvotos un izaugtu jaunas saknes, pirms iestājas karstais vasaras laiks, tāpēc svarīgi ir šos augus stādīt zemē jau tagad, lai tie spētu pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

unsplash.com

4. Stādiet jaunus krūmus un kokus

Jaunus kokus un krūmus zemē var stādīt jau tad, kad tā vairs nav sasalusi. Tas nozīmē to, ka šis ir ideāls laiks, lai papildinātu savu dārzu ar jauniem košumkrūmiem un kokiem. Tāpat šo darbu ieteicams veikt tagad, lai jaunie augi varētu iesakņoties kārtīgi zemē, pirms ir sākusies karstā vasara.

unsplash.com

5. Papildiniet dobes ar jaunu mulču

Kad esat pabeidzis stādīšanu, ap visiem jaunajiem augiem uzberiet jaunu mulčas slāni. Ja to paveiksiet tagad, kad nezāles vēl nav paspējušas kārtīgi uzdīgt, tas atvieglos jūsu vasaru, nezāles augs mazāk.





Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija