"Lidl" atvērs 14 veikalus Latvijā

Lai gan “Lidl Latvija” sācis darbinieku meklēšanu saviem 14 veikaliem Latvijā, uzņēmums neatklāj, kad gaidāma to atvēršana. Veikala darbiniekiem algā tiek solīts maksāt no 5,40 līdz 6 eiro stundā. Tātad par 8 stundu darba dienu alga varētu svārstīties no 821 eiro līdz 1104 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas atkarībā no veikala atrašanās vietas un darba dienu skaita mēnesī.
©Neatkarīgā

Pirmajā kārtā tiks atvērti seši “Lidl” veikali Rīgā un pa vienam Jelgavā, Valmierā, Tukumā, Jēkabpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē. “Pašlaik vēl atturēsimies nosaukt konkrētu veikalu atvēršanas datumu, taču par to noteikti informēsim,” Neatkarīgajai solīja “Lidl Latvija” sabiedrisko attiecību menedžeris Ingars Rudzītis.

Par veikalu atvēršanas plāniem Latvijā “Lidl” paziņoja pirms diviem gadiem ‒ 2018. gada pavasarī. Tiesa, runas par šīs veikalu ķēdes iespējamo ienākšanu klīda iepriekš, jo ar “Lidl” saistīti uzņēmumi jau 2017. gadā sāka zemes gabalu uzpirkšanu un plānu saskaņošanu ar vietējām būvvaldēm. 2018. gada rudenī “Lidl” sāka būvēt loģistikas centru Dreiliņos, ko bija plānots nodot ekspluatācijā 2020. gada sākumā, līdz ar vismaz 10 veikaliem visā Latvijā. “Lidl” loģistikas centrs, kura platība ir 51 000 kvadrātmetru, ekspluatācijā tika nodots vien šā gada jūlijā.

“Lidl Latvija” daļa vakanču jau ir aizņemtas. Uzņēmumā jau strādā augstākais menedžments un tiek algoti veikalu vadītāji, reģionālie vadītāji u. tml. Kopš vakardienas ir uzsākta veikalu un noliktavas darbinieku algošana.

“Veikalu vadītāji un reģionālie vadītāji ir pavadījuši gandrīz divus gadus profesionālās apmācībās citās “Lidl” valstīs, lai kļūtu par visprasmīgākajiem savā jomā un vadītu veikalu komandas,” skaidro I. Rudzītis.

“Lidl Latvija” personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale uzsver, ka uzņēmumā atalgojuma sistēma tiek veidota ļoti godīgi, jo uzskaitīta tiek katra nostrādātā minūte un par katru minūti tiek samaksāts. Tieši tāda pati attieksme būs arī pret jaunajiem darbiniekiem. Pēc viņas teiktā, “Lidl” darbinieki saņemšot algas, kas būšot augstākas par vidēji nozarē piedāvātajām.

Pārskatot darba sludinājumus, redzams, ka “Lidl” sola maksāt 6 eiro stundā (pirms nodokļu nomaksas) darbiniekiem, kas strādās “Lidl” veikalos Rīgā, un 5,40 eiro stundā (pirms nodokļu nomaksas) ārpus Rīgas esošajos veikalos.

Neatkarīgā

“Maxima” un “Rimi” veikalos strādājošo pamatatalgojums, kas izriet no darba sludinājumiem, svārstās starp 3,40 un 5 eiro stundā bruto. Papildus “Maxima” darbinieki saņem bezmaksas ēdināšanu, apmaksātu pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi, veselības apdrošināšanu (pēc 1 nostrādāta gada). Arī “Rimi” savus darbiniekus nodrošina ar bezmaksas ēdināšanu, apmaksā pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi, piešķir veselības apdrošināšana pēc 1 gada, algas pieaugumu pēc pārbaudes laika un atlaides pirkumiem “Rimi” veikalos.

“Lidl” bezmaksas ēdināšanu nesola. Toties apdrošina pret negadījumiem no pirmās dienas. “Tāpat visi darbinieki pēc 3 mēnešu pārbaudes laika beigām saņems veselības apdrošināšanas polisi. Visi darbinieki saņems profesionālas apmācības, kuru laikā saņems pilnu darba algu. Būs iespējams izvēlēties pilnas vai nepilnas slodzes darba laiku. Protams, darbiniekiem būs mūsdienīga darba vide un labiekārtotas atpūtas telpas,” skaidroja I. Rudzītis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā