"Dzintars" atsācis ražošanu, bet jaunā produkcija vēl jāgaida

Kosmētikas ražotājs “Dzintars” darbu pārtrauca pirms gada. Šobrīd ražošana atsākta testa režīmā, un pagaidām jaunā produkcija veikalos nav nopērkama. Jaunie uzņēmuma īpašnieki sola, ka ražošanas jauda tiks palielināta gada nogalē un produkcija veikalos nonāks pēc gadu mijas.
©Vladislavs Proškins/F64

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa “Dzintaru” par maksātnespējīgu pasludināja 2019. gada 12. novembrī. Uzņēmums pārtrauca ražošanu, un pamazām tika likvidēti arī firmas veikali. Maksātnespējīgā uzņēmuma aktīvus šā gada augustā par 5,5 miljoniem eiro iegādājās SIA “Ritrem” ‒ “Skinest Group” piederošs uzņēmums. Pēc darījuma “Skinest Group” īpašnieks miljonārs Oļegs Osinovskis solīja, ka ražošana “Dzintarā” tiks atsākta oktobrī un jau novembra vidū veikalos būs nopērkama no jauna saražotā produkcija. Diemžēl optimistiskie solījumi nepildās tik gludi, kā gribētos.

SIA “Dzintars Production” valdes locekle Anastasija Udalova Neatkarīgajai uzsvēra, ka ražošana pagaidām ir uzsākta testa režīmā, taču līdz jaunajai produkcijai vēl ir nedaudz jāpagaida.

“Uzņēmums strādā jau no pirmās dienas, lai nodrošinātu augstas kvalitātes produktu ražošanu, kas būs iemīļoti gan vietējā tirgū, gan konkurēs eksporta tirgos. Sagatavošanās procesā ir veikta iekārtu testēšana, izejvielu atlase atbilstoši augstākās kvalitātes kritērijiem un tirgus izpēte. Ir noslēgtas vairākas vienošanās ar sadarbības partneriem un izveidots produktu portfelis. Esam ņēmuši vērā gan ilggadējo un uzticīgo “Dzintars” produktu lietotāju vēlmes, gan radījuši jaunus produktus. Ražošana pagaidām ir uzsākta testa režīmā, jauda tiks palielināta jau šī gada nogalē, bet produkcija veikalos būs nopērkama pavisam drīz - nākamā gada sākumā,” sacīja A. Udalova.

Kosmētiku ražos “Dzintars Production”

Lai gan “Dzintara” aktīvus iegādājās “Skinest Group” piederošās Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas meitasuzņēmums SIA “Ritrem”, produkcijas ražošanu īstenos uzņēmums “Dzintars Production”, kas līdz šim simtprocentīgi piederēja Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai. Nule kā notikušas izmaiņas SIA “Dzintars Production” dalībnieku sarakstā ‒ 32,43% “Dzintars Production” kapitāldaļas nonākušas SIA “Asko R” īpašumā. Šis uzņēmums pieder Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas valdes loceklei Anastasijai Udalovai. Pārējie 67,57% “Dzintars Production” kapitāldaļu joprojām pieder Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai, kurā patiesais labuma guvējs ir Igaunijas miljonārs Oļegs Osinovskis.

Kompānija “Dzintars Production” reģistrēta 2006. gadā ar nosaukumu SIA “Instruments”. Šā gada oktobrī nosaukums mainīts uz SIA “Asko R”, liecina firmas.lv dati. Kompānijas pamatkapitāls ir 105 265 eiro.

“Cilvēki gan Latvijā, gan citviet gaida “Dzintara” atgriešanos, un tas notiks, par to nav šaubu. Uzņēmums ir labās rokās, un mums ir pietiekami daudz kapitāla, lai nodrošinātu, ka uzņēmums saņem visus tā attīstībai nepieciešamos ieguldījumus,” pēc darījuma apstiprināšanas uzsvēra O. Osinovskis.

Tiesvedību apvīts bizness

Joprojām risinās tiesvedība par “Dzintara” preču zīmēm. Lai gan “Skinest Group” AS “Dzintara” aktīvus iegādājās kopā ar 93 preču zīmēm, piecas preču zīmes jaunais “Dzintara” īpašnieks pagaidām, kamēr notiek tiesvedība, nevar izmantot. Neatkarīgā jau rakstīja, ka bijušais “Dzintara” vadītājs un patiesā labuma guvējs Iļja Gerčikovs pērn, vairākus mēnešus pirms uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanas, “Dzintara” preču zīmes pārreģistrēja uz sava vārda. “Dzintara” maksātnespējas administratora Jāņa Ozoliņa ieskatā “Dzintara” preču zīmes par labu Iļjam Gerčikovam tika atsavinātas nepamatoti, tāpēc tiesā nonācis prasības pieteikums par preču zīmju atgriešanu uzņēmumam. Septiņas dienas pēc tam, kad Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā maksātnespējas administrators Mareks Diks iesniedza pieteikumu par “Dzintara” maksātnespējas pasludināšanu, Iļja Gerčikovs reģistrēja jaunu uzņēmumu SIA “Dzintars beauty”.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā