"Lidl" veikalu atvēršanas datums tiek turēts noslēpumā

Lai gan “Lidl” loģistikas centrs jau vasaras vidū tika nodots ekspluatācijā un arī pirmie “Lidl” veikali jau ir gatavi, šis mazumtirgotājs pagaidām nav vēris durvis pircējiem Latvijā. Datumu, kad gaidāma “Lidl” veikalu atvēršana, “Lidl Latvija” tur noslēpumā.
©Neatkarīgā

Par veikalu atvēršanas plāniem Latvijā “Lidl” paziņoja pirms diviem gadiem ‒ 2018. gada pavasarī. Tā gada rudenī “Lidl” sāka būvēt loģistikas centru Dreiliņos, ko bija plānots nodot ekspluatācijā 2020. gada sākumā, līdz ar vismaz 10 veikaliem visā Latvijā. Līdz ar veikalu un loģistikas centra būvniecību “Lidl” pieņēma darbā veikalu vadītājus un reģionālos vadītājus, kuriem nodrošināja profesionālās apmācības valstīs, kurās jau ir atvērti “Lidl” veikali.

“Lidl” loģistikas centrs, kura platība ir 51 000 kvadrātmetru, ekspluatācijā tika nodots šā gada jūlijā, potenciālajos pircējos raisot cerību, ka nu jau gan drīz veikali atvērsies. Taču līdz šim tas nav noticis.

Arī ar veikala darbinieku pieņemšanu “Lidl” nesteidzās. Tikai septembrī “Lidl Latvija” sāka meklēt darbiniekus saviem pirmajiem 14 veikaliem Latvijā, no kuriem seši tiks atvērti Rīgā un pa vienam Jelgavā, Valmierā, Tukumā, Jēkabpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē.

Uzņēmums joprojām neatklāj, kad tas notiks, un arī nekomentē baumas par to iespējamo atvēršanu tikai marta vidū.

“Baumas pašlaik nevarēšu komentēt. Kad mums būs kādi konkrētāki jaunumi, došu ziņu. “Lidl” veikalu tīkla celtniecība notiek, kā plānots. Veiksmīgi pabeigta jauno darbinieku piesaistes kampaņa, un sākta viņu apmācība. Šogad “Lidl” Latvijā radījis vairāk nekā 1200 darba vietas,” Neatkarīgajai uzsvēra “Lidl Latvija” sabiedrisko attiecību menedžeris Ingars Rudzītis.

Meklējot darbiniekus veikaliem, algā viņiem tika solīts maksāt no 5,40 līdz 6 eiro stundā. Tātad par 8 stundu darba dienu alga varētu svārstīties no 821 eiro līdz 1104 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas atkarībā no veikala atrašanās vietas un darba dienu skaita mēnesī. “Lidl Latvija” personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale uzsvēra, ka uzņēmumā atalgojuma sistēma tiek veidota ļoti godīgi, jo uzskaitīta tiek katra nostrādātā minūte un par katru minūti tiek samaksāts. Tieši tāda pati attieksme būs arī pret jaunajiem darbiniekiem. Pēc viņas teiktā, “Lidl” darbinieki saņemšot algas, kas būšot augstākas par vidēji nozarē piedāvātajām.

Septembrī pārskatot darba sludinājumus, bija redzams, ka “Lidl” sola maksāt 6 eiro stundā (pirms nodokļu nomaksas) darbiniekiem, kas strādās “Lidl” veikalos Rīgā, un 5,40 eiro stundā (pirms nodokļu nomaksas) ārpus Rīgas esošajos veikalos. “Maxima” un “Rimi” veikalos strādājošo pamatatalgojums, kas izrietēja no darba sludinājumiem septembrī, svārstījās starp 3,40 un 5 eiro stundā bruto. Papildus algai “Maxima” darbinieki saņem arī bezmaksas ēdināšanu, apmaksātu pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi, veselības apdrošināšanu (pēc 1 nostrādāta gada). Arī “Rimi” savus darbiniekus nodrošina ar bezmaksas ēdināšanu, apmaksā pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi, piešķir veselības apdrošināšanu pēc 1 gada, algas pieaugumu pēc pārbaudes laika un atlaides pirkumiem “Rimi” veikalos.

“Lidl” bezmaksas ēdināšanu nesola. Toties apdrošina pret negadījumiem no pirmās dienas. “Tāpat visi darbinieki pēc 3 mēnešu pārbaudes laika beigām saņems veselības apdrošināšanas polisi. Visi darbinieki saņems profesionālas apmācības, kuru laikā saņems pilnu darba algu. Būs iespējams izvēlēties pilnas vai nepilnas slodzes darba laiku. Protams, darbiniekiem būs mūsdienīga darba vide un labiekārtotas atpūtas telpas,” skaidroja I. Rudzītis.



Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā