Slēgtā "Hotel Roma" joprojām saņem nodokļu rēķinus

Redzamākā Rīgas viesnīca - “Hotel Roma” kopš rudens ir slēgta, lielā mērā – valsts neieinteresētības dēļ. Viesnīcas “Hotel Roma” pārvaldniece Linda Mūrniece Neatkarīgajai uzsver, ka valsts palīdzību viesnīcai vajadzēja pagājušā gada aprīlī.
©Eduards Dundurs/F64

Tieši Linda Mūrniece bija pirmā, kas pērn pavasarī, pirmā Covid-19 viļņa laikā piedāvāja mājvietu tiem, kuriem ir nepieciešama pašizolācija, atgriežoties no ārzemēm. “Tajā brīdī viesnīcu varēja glābt, bet palīdzību nesaņēmu, viesnīcu slēdzu, darbiniekus atlaidu un rudenī nekādu palīdzību nelūdzu. Labi, ka viesnīcai ir īpašnieki, kas spējīgi samaksāt algu man un ēkas sargiem. Turpinu saņemt nodokļu rēķinus no valsts un Rīgas pašvaldības. Viesnīca ir izlikta pārdošanai. Nav neiespējami, ka kāds to nopirks, jo cena vairs nav tāda, kāda tā būtu, ja viesnīca strādātu,” teic L.Mūrniece.

Pēc viņas teiktā, tas, ka viesnīca strādā, vēl nenozīmē, ka tās ar savu darbu var kaut ko nopelnīt. Rīgas centrā iespējams par 30 eiro pārnakšņot un pabrokastot, bet šāds cenu piedāvājums liecina par izmisumu. “Ilgi tā tas turpināties nevar,” uzskata Linda Mūrniece.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā