Daļai Veselības ministrijas darbinieku šomēnes plānota Covid-19 piemaksa 50% apmērā no algas

Veselības ministrija Ministru Kabinetā iesniegusi izskatīšanai lūgumu piešķirt Veselības ministrijai 54,6 miljonus eiro, lai nodrošinātu piemaksu atbildīgo institūciju ārstniecības personām un citiem nodarbinātajiem par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu.
©Oksana Džadana/F64

Piemaksas no 1. aprīļa līdz 30. jūnijam paredzētas ārstniecības iestādēs nodarbinātajiem, ģimenes ārstu praksēm, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā nodarbinātajiem, kā arī noteiktiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), Veselības ministrijas (VM), Nacionālā veselības dienesta (NVD), Veselības inspekcijas (VI) un Valsts asinsdonoru centra (VAC) ierēdņiem un darbiniekiem.

SPKC centra noteiktiem ierēdņiem un darbiniekiem (kopskaitā 108) no 1. aprīļa līdz 30. aprīlim - plānotas piemaksas līdz 100% apmērā no mēnešalgas, no 1. maija līdz 31. maijam - līdz 90% apmērā no mēnešalgas, no 1. jūnija līdz 30. jūnijam - līdz 80% apmērā no mēnešalgas. Savukārt VM, NVD, VI un VAC centra ierēdņiem un darbiniekiem no 1. aprīļa līdz 30. aprīlim - līdz 50% apmērā no mēnešalgas; no 1. maija līdz 30. jūnijam - līdz 30% apmērā no mēnešalgas.

Šādu piemaksu varētu saņemt 50 Veselības ministrijas, 87 Nacionālā veselības dienesta, 67 Veselības inspekcijas, 9 Valsts asinsdonoru centra ierēdņi un darbinieki. Piemaksām šo iestāžu darbiniekiem trīs mēnešu laikā, pēc VM aplēsēm, būs nepieciešami 269 913 eiro.

Savukārt farmaceitiem par kompensējamo medikamentu izsniegšanu no A saraksta (receptēm ar norādītu zāļu aktīvo vielu) laika periodā no 2021. gada 1. aprīļa līdz 2020. gada 30. jūnijam plānota piemaksa 0,71 eiro par vienu recepti. Trīs mēnešu laikā šim mērķim plānots tērēt 992 184 eiro.

Par piemaksu apjomu un kārtību otrdien lems Ministru Kabinets.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā