Latvijas olimpiešiem dienas naudā Tokijā maksā 21 eiro

Tokijas Olimpiskajās spēlēs Latvijas delegācijai dienas naudas un sakaru pakalpojumu kompensācijā kopumā ir paredzēti 49 880 eiro.
©Vladislavs Proškins/F64

Latvijas olimpiskās komitejas marketinga direktore Dace Gulbe Neatkarīgajai skaidroja, ka sportistiem tiek apmaksāti sakaru pakalpojumi 15 eiro apmērā. Šis Latvijas Olimpiskās komitejas lēmums ir pamatots ar antidopinga un Wada noteikumiem, kas pieprasa, ka sportistam ir jābūt sasniedzamam jebkurā diennakts laikā.

“Katram delegācijas dalībniekam tiek izmaksāta arī dienas nauda, kas ir 30% apmērā no MK noteikumos minētā summas. Tokijā tas ir 21 eiro dienā. Šī pozīcija tiek un tiks izmaksāta sportistam un treneriem uzreiz pēc tam, kad tiks nofiksēts atgriešanās datums no Tokijas. Tas 100% apmērā tiek segts no valsts budžeta,” sacīja D. Gulbe.

Uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm no Latvijas bija paredzēts doties 33 sportistiem 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jāšanas sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā - Laura Igaune, Gatis Čakšs, Līna Mūze, Ruslans Smolonskis, Arnis Rumbenieks, Madara Palameika, Anete Kociņa, Līga Velvere (visi - vieglatlētika), Tīna Laura Graudiņa, Anastasija Kravčenoka, Mārtiņš Pļaviņš, Edgars Točs (visi - pludmales volejbols), Vineta Pētersone, Helvijs Babris, Toms Skujiņš, Krists Neilands (visi - riteņbraukšana), Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš (visi - 3x3 basketbols), Jevgeņijs Borodavko (džudo), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Roberts Akmens (smaiļošana), Agate Rašmane (šaušana), Kristaps Neretnieks (jātnieku sports), Anastasija Grigorjeva (cīņa), Kalvis Kalniņš (karatē), Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs (abi - svarcelšana), Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs (abi - peldēšana), Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (abas - teniss). Daļa sportistu jau ir atgriezusies mājās. Nedēļas vidū Latvijā atgriezās tenisistes, bet piektdienas vakarā - Olimpiskie čempioni 3X3 basketbolā.

Latvijas džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko, kuram arī bija jādodas uz Olimpiādi, inficējās ar Covid-19 un šī iemesla dēļ nevarēja piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs. Covid-19 sportistam konstatēts 23.jūlijā pirmajā testā pirms došanās uz Tokiju. Arī atkārtotais tests arī uzrādīja pozitīvu rezultātu, kas sportistam liedza dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā