"Lidl" gatavojas jaunu veikalu atvēršanai

Kopš 7. oktobra Latvijā darbojas 15 “Lidl” veikali, pie kuriem joprojām stāv pircēju rindas. Tās veidojas daļēji epidemioloģiskās drošības prasību dēļ, kas šobrīd veikalos liek ierobežot pircēju skaitu, gan arī pircēju intereses dēļ, kāda ir parasti, atveroties jaunam veikalu tīklam. “Lidl Latvija” ir iecerējis atvērt vēl vairākus jaunus veikalus. Daži no tiem jau ir pilnībā gatavi, bet citu būvēšana vēl nav sākta.
©Ilze Šteinfelde

“Lidl” veikals Rīgā, Brīvības gatvē 254, ir jau gatavs. “Šī veikala ēka ir nodota ekspluatācijā, pašlaik noris veikala telpu iekārtošanas darbi,” Neatkarīgajai atklāj “Lidl Latvija” sabiedrisko attiecību menedžeris Ingars Rudzītis.

“Lidl” veikala Valdeķu ielā Ziepniekkalnā būvniecības un vides labiekārtošanas darbi tuvojas noslēgumam. “Šis ir pirmais “Lidl” veikals Latvijā, kur veikalu ceļ tirdzniecības centra attīstītājs. “Lidl Latvija” būs ēkas nomnieks,” stāstīja I. Rudzītis.

Arī “Lidl” veikalā Stirnu ielā 31 Purvciemā turpinās veikala celtniecības darbi un veikala pieguļošās teritorijas labiekārtošana.

Pagaidām “Lidl Latvija” nenosauc precīzu datumu, kad varētu tikt atvērti nākamie veikali, bet, kā raksta “Dienas Bizness”, tas varētu notikt šā gada beigās vai nākamā gada sākumā.

“Lidl” gatavojas atvērt arī vēl vienu veikalu Liepājā. Tas varētu būt gatavs nākamā gada otrajā pusē un atradīsies Ezermalas ielā. Būvniecības darbus veic būvuzņēmums “Anzāģe”. Veikala ēkas platība būs 2400 kvadrātmetru, tostarp tirdzniecības zāle būs 1400 kvadrātmetru plaša.

Jaunā veikala apkārtnes apzaļumošanai “Lidl” iestādīs 160 koku lielstādus un dekoratīvos krūmus. Tāpat tiks saglabātas un pārstādītas 19 pie veikala jau augošas liepas. Pie veikala plānots izveidot stāvvietu 151 automašīnai. Tiks uzstādīti arī velosipēdu rāmji.

Tāpat “Lidl” veikalu ir plānots būvēt Sarkandaugavā, Duntes ielā 25. Taču, pirms to varēs sākt darīt, uzņēmums veic piesārņoto gruntsūdeņu sanāciju. Šis darbs ir uzticēts AS “VentEko” un Lielbritānijas uzņēmumam “ATG group”. Gruntsūdeņu sanācija izmaksās aptuveni 800 000 eiro.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) speciālistu veiktajā izpētē secināts, ka objekta teritorijā, kas ir 150 metru plats un 90 metru garš laukums, gruntsūdens horizonta augšējā daļa ir piesārņota visā teritorijas platībā. Konstatēts, ka piesārņojums turpina ieskaloties gruntsūdenī un migrē uz Sarkandaugavas kanālu. Pēc I. Rudzīša teiktā, ņemot vērā RTU Vides modelēšanas centra speciālistu veiktā pētījuma rekomendācijas, sanācijas projektā tiek izmantota unikāla tehnoloģija, kāda līdz šim Latvijā nav lietota.

“Lidl Latvija” nekustamo īpašumu nodaļas vadītājs Mikus Ķīsis paudis pārliecību, ka visi Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotāji būs ieguvēji no šī projekta, kas vērsts uz industriālā piesārņojuma mantojuma likvidēšanu un būtisku apkārtējās vides stāvokļa uzlabošanu šajā apkaimē.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā