Komentāri: Elektrības cenas pazemina mikroskopiski, bet tarifus ceļ astronomiski

Komentē 15

Ja nemaldos, viens no Vienotības politiķiem skaidri un gaiši pateica ka augstās enerģijas cenas ir pozitīvs rādītājs, jo valstij ļauj iegūt līdzekļus trūcīgo atbalstam. Tajā pašā laikā trūcīgo atbalsts jeb sociālā aizsardzība Latvijā ir viena no vājākajām Eiropā.... tātad, valsts iegūtie līdzekļi nemaz netiek līdz trūcīgajiem.... ja atceras politiķu algu pieaugumu, tad var izsecināt, kam šie līdzekļi ir domāti īstenībā.......

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Ko tas Arnis Kluinis te atkal murgo, ja ST nav labdaribas kantoris un kur visiem bija fiksetaijs tarifs un Elektrtum nav vienigas kas pardod elektribu un ari Lietuva un Igaunija ST pacela tarifus.

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Kā vienmēr izcili precīzs Jūsu komentārs,man patīk!

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Viesim!

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Latvijas enerģētikas politika ir veidota caur okstu. Iemesli: 1.valsts caur elektrību no Latvenergo saņem papildus nodokli budžeta caurumu lāpīšanai, kas pašos pamatos nav pareizi; 2. Krievijas intereses Latvijās energ. tirgū tiek sekmīgi lobētas, ne velti Savicka kunga ložā apgrozijās gan esošie, gan bijušie prezidenti. Baltijas līmenī arī nebija viss pareizi. Ignalinas slēgšana bija spoža Gazproma uzvara. Tā rezultātā nu ir AES Astravjecā un Kaļiņingradā, arī Rīgas TEC-2-2 divas gāzes termelektrostacijas. Un mūsu OIK, kurš joprojām ir. Starp citu līdz Ašeradena kunga "transformācija", Latvenergo par TEC-iem saņēma 45% no visa OIK. Tas nebija nemaz tik sen.Tagad gan mazāk. Un leišiem un estiem ir starpsavienojumi ar Skandināviju un Poliju. Bet Latvijai nav!!! Nez kāpēc? Mēģinat minēt! Bet Latvija būvēs par pasakainu naudu elektr. uzkrāšanas iekārtas, lai nodrošinātu frekvenci un pietiekamu jaudu. Bet ja ir kabelis uz lētās elektr. zemi Skandināviju, vai tas ir vajadzīg? Bet kabeļa nav. Laikam arī nebūs. Ja par reakt. jaudu. tad to sekmīgi ražo HES-u turbīnas dzinēja režīmā. Un nenoslogotas turbīnas kaskādē ir pulka. Skultes stāsts vispār ir ūnikums. Jebkuram ir skaidrs, ka tā būtu lētākā gāze visai Baltijai. Tikai Skultes nebūs. Labi, ka leišiem un estiem krievu lobijs tik labi nedarbojas. Ir Būtiņģe. Mūsu "šrēderīši" darbojas sekmīgi. Un visi brīnās, kamdēļ esam visiem nopakaļus. Elektrība ir visas ražošanas pamats, pirmkārt būtu jārūpējas , lai ražošanai būtu pieejama lēta elektrība. Mājsaimniecības ir absolūti sekundāras. Ja ražosim un cilvēkiem būs darbs ar cilvēcīgu darba algu, tad mājā par elektr. visi spēs samaksāt. Fufelis, ka jau rakstā minēts, ir tās visas kompensācijas mājsaimniecībām.

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Lietuva Ignalinas AES, lai Lietuvu uznemtu ES un ta bija pedeja, kur vel izmantijos grafitu un visa ES pirka naftu un gazi no Krievija un Skulte Latvijai vairs nevaig, jo pietiek gaze no Lietuvas un Igaunijas un Latvija jau pec 3-4 gadiem bus lielie veja un saules parki un elektribu vares ekportet

11.jūlijs 2023 Atbildēt

un Latvijai ir kopigas elektribas tikls ar Skandinavijas valstim

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Kas ir kopīgs ekeltr. tīkls?! Cik zinu, starpsavienojumi ar Soniju un Zviedriju ir Igaunijai un Lietuvai. Lietuvai ir arī ar Poliju. Latvijai nav. Kad kāds augstāk minētais noplīst, tad elektr. cena Latvijā, arī parasti Lietuvā, aiziet debesīs.

Ja Latvijai būtu, ir Kurzemes loks, no kura to var izbūvēt, arī savs kabelis uz skandināviem, tad elektroapgāde kļūtu drošāka un lētāka. Tikai to nevakag Latvenergo. Arī Krirevijai. Pēdējiem vajag, lai šeit būtu jo sliktāk, jo labāk.

Vēja parki ir labi, kad tie ir. Pagaidām nav. Pateicoties tiem pašiem mūsu "šrēderīšiem", arī noderīgajiem zaļajiem idiotiem. Bet ir viena problēma ar vēja parkiem. Jeb ar vēju. Tas visu laiku nepūš. Bet kabelis var strādāt visu laiku, barojoties no skandināvu HES-u elektr..

Pastāv liels jautājums, vai jaunās Astravjecas un Kaļiņingradas AES ir drošākas par apgreidotu Ignalinas AES!!!? Starp citu Černobiļas AES "uzspridzināja" racionalizācijas priekšlikuma izpildes laikā. Lai saņemtu par racuhu kādus 100- 300 rubļus!!! Tas reaktors turējās no visiem spēkiem, bet tam atslēdza visas izsardzības, ko vien bija. Beigās tomēr tvaika spiediens izrādījās stiprāks. Ne Černobiļā, ne Fukušimā nebija kodolsprādziens. Visu izraisīja tvaiks, jo apturētu reaktoru vēl pāris gadus jādzesē. Fukušimā bija ekstremāli jaudīga zemestrīce, kāda notiek teju 100 gados reizi. Zinot krievu ražošanas, projektēšanas un apkalpošanas kultūru, vai ir pāliecība, ka to jaunās būvētās AES ir došas?!! Viena no tām 40 km no Viļņas?

Ja par Skulti, tad jautājuma nagla ir Inčukalna krātuve. Un cauruļvas uz to. No kuģa uz glabātavu. Pa taisnu un pa lēto!!! Visai Baltijai. Tikai to nevajag Gazpromam. Arī mūsu "šēderīšiem" nevajag.

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Beidz te muldet un visas AES ir drosas un tapat gazi pardod par birzas cenam Latvija ir 3 HES kuri jau sarazo 45 % elektribu un Latvija terminali vajadzeja jau 2012. gada un nakotenes energija zalas udenradis un biometans

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Nez kurš no mums muldās? Par HES taisnība. Tikai vēl vajag 55%!!! Un visu elektr. tirgo biržā. Tāpēc mums tā tāda "sālīta" sanāk.

No kura laika gāzi Latvijai var nopirkt biržā!!? Apgaismojiet tumšu ļaužu!!!

Jā, Skulti vajadzēja jau 2012.g., fakts. Tikai tad neļāva. Drīkst minēt, kas pašiverēja, lai nebūtu? Bet šodien arī nav par vēlu. Jeb Krievija nupat zaudēs karu un sadalīsies pa sastāvdaļām!!!! Būtu jau labi. Tad atkal nāktu krievu gāze. Bet ja pretī būtu Skulte, kura pat netiktu darbināta, tā gāzes cena būtu stipri patīkamāka. Nemaz ne tik sen, vēl pirmskara gados, Latvijai ar visu Inčukalnu gāze bija teju dārgākā Eiropā.

Ja par biogāzi un ūdeņradi, tad vēl gadiņus 30 jāpaaugās. Tā ka TEC-os dedzinās to pašu metānu. Un tas biometāns bez OIK nesanāk. Zaļie ir kaitnieki.

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Jau no 2017. gada sakuma un idiot, kada tev vairs hanuj krievu gaze un tavi idiota komenti ir tikai vieni un slimi neta murgi un aizej idiots pie psihiatra.

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Tapis jau trešais iesniegums par anafabēta un rupekļa, Mārča Dzelmes uzvedību.

11.jūlijs 2023 Atbildēt

un te idiotam un 2012.gada gribeja buvet Rigas osta un idiot te murgo par Skulti un tev idiotam jo pirmakara laika visai ES bija vienadas gazes cenas.

11.jūlijs 2023 Atbildēt

Kungi jūs vēl OIK maksāsit ne vienu vien gadu un to zaļo gudrību arī lai sakārtotu vajag laiku un naudu bet galvenais vajag vēlēšanos un sapratni

11.jūlijs 2023 Atbildēt

"Brīvās enerģijas" ģeneratori...

Feisbukā cik video neesmu licis un par šo tēmu komentārus rakstījis.. nekad, ne viens nav neko pajautājis - kas tas tāds ir, ko esmu tur ielicis, kas tās par iekārtām. Nekad neviens vērtējums - kaut negatīvs.. vispār nekas!

Facebook mafija to visu bloķē un savus ierakstus es redzu viens pats! :(

Neitrīno mijiedarbība ar grafēnu:

youtu.be/0mLif4F6Ups

"Mūžīgais lukturītis" no Andrea Rossi kompānijas, kas nodarbojas ar aukstās kodolsintēzes elektroģeneratoriem E-Cat:

www.youtube.com/watch?v=N4sO2d8-6mk

12.jūlijs 2023 Atbildēt