Komentāri: Latvijā burkāni dārgāki par banāniem, bet kvieši "apēd' sīpolus Eiropas laukos. Kā varam ietaupīt?

25.07.2023. Gaļina Moločkova, speciāli “Rus.nra.lv”  Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 

Komentē 6

Kā varam ietaupīt, ja vasaras vidū zemenes 12 eiro un skābenes 10 eiro(!) kilogramā? Varam neēst

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Vairumtirdzniecības cena 0,19 eiro par tonnu !!! Tā tekstā . Bet tas taču 0,00019 eiro par kilogramu ! Kā nonākt , pie cenas ap eiro par kg ? Ja Uzbekijas zemnieka ieņēmumu pārnest uz Latvijas zemnieka lauku ,tad kāda cenu un nodokļu sistēmā būtu jāstrādā un jādzīvo šeit ?

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Labs problēmu skaidrojošs raksts ,bet vai to lasa FM un kopā ar politiķiem izstrādā un pieņem attiecīgi reaģējošus lēmumus ? Otra puse ,vairumtirdzniecības cena . Vai tiešām sīpolus Uzbekistānā pārdod par 0,19 eiro tonnā ? Ja pat par 19 centiem /kg ,tad jautājums kāda ir pašizmaksa zemnieku saimniecībā pie mums ? Kur ir rentabilitātes robeža un pie kādiem nosacījumiem mūsu zemniekam būtu izdevīgi lielā apjomā audzēt sīpolus vai burkānus . Caurskatot Centrāltirgus cenu norādes ,zaļumu cenas tur vidēji 7 e/kg ,burkāni -jaunie līdz 15 e/kg ! lai arī zemnieki pasi tur netirgo un ir pat 2 starpnieki ar pārdevējiem , viņu izmaksas varētu būt uz pusi mazākas . un te jau savu lomu spēlē valsts ,jo ir minimālās stundas atalgojuma cenas , ir dažādi nodokļi un tirgus nodevas , starpnieku peļņa .

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Maximā sīpoli maksā 1,29 un burkāni tikpat.Un kartupeļi ļoti zemas kvalitātes,cūkām tādus var vārīt,kādus mums tirgo.Nepietiek ka kartupeļi ir maziņi,tie ir zaļi,un tādus uzturā lietot un tirgot nedrīkst.Tur darbs PVD paskatities, uzreiz izņems visu ārā no tirdzniecības.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

29 centi, par tik vēl 4 gadus atpakaļ varēja nopirkt burkānus.,

25.jūlijs 2023 Atbildēt

var jau vienmer atras iemeslus kapec celt cenu bet isteniba tas ir citadi nav jau kas regule visu

25.jūlijs 2023 Atbildēt