Komentāri: Pensionāriem savilkt galus kļūst aizvien grūtāk

Komentē 9

Pensionāriem vajag strādāt, kamēr var pakustēties, tad nevajadzēs čīkstēt. Es tagad, kamēr esmu pensijā, dzīvoju daudz labāk nekā tad, kad tikai strādāju,

5.novembris 2023 Atbildēt

Turpini tādā garā, kamēr krīti! Valstij par tādiem nospļauties!

5.novembris 2023 Atbildēt

Raksts ir pietiekoši informējošs ,tomēr tas neatklāj situāciju kopumā ,jo lietojot apzīmējumu "pensionārs" , apzīmējums attiecas uz visai plašu cilvēku loku . Tabula PPP010m. ziņo ,ka augustā Latvijā ir bijuši 434967 vecuma pensionār, vidēja pensija - 531,76 eiro mēnesī , 283,79 eiro vidēji kā Invaliditātes pensiju ir saņēmuši 75781 cilvēki un tā patiesi ir nabaga maize .Tad 11335 izdienas pensijas saņēmēji , vidēji 769,55 eiro mēnesī . Tātad pensijas kopā Latvijā mēnesī saņem 522083 cilvēki . Ar darba ienākumiem augustā valstī bija 786491 cilvēks (DSN060m.). Kalkulators rāda ,ka no kopējā iedzīvotāju skaita 534431 iedzīvotājs nekādus ienākumus nesaņem vispār , jo atskaitīti ir 30443 bezdarbnieka pabalsta saņēmēji un 1976 maternitātes pabalsta saņēmēji . Un tā Latvijā ienākumus saņem apmēram 1,35 miljoni cilvēku , bet pusmiljons nesaņem neko . Bet tas jau ir labklājības līmeni raksturojošs rādītājs . Kritiska ir kļuvusi atalgojuma saņēmēju un pensiju un pabalstu saņēmēju attiecība !

5.novembris 2023 Atbildēt

Visu jau nevar gribēt, labu pensiju un vēl dzīvot neatkarīgā valstī. Ja ir maza pensija, paši vien vainīgi un kas lika strādāt pa velti, vai pa aplokšņu algān.? Sen jau, kādus 20.gadus esmu pensijā, bet nekad nepaļāvos sevi apšmaukt, vai uzmest darba devējam. Kad negribēja lāgā maksāt pat citiem, piedraudēju, ka nodibināšu arodbiedrību pie viņiem sarīkosim lokautu un nelaidīsim pat iekšā tos citus no ielas, kurus viņi gribēs pieņemt atlaisto vietā. Tas līdzēja un darba devēji bija kā saziepēti, lai tikai neko nedarām un viņi mums maksās pieklājīgas algas. Tā vajag un tagad nečīkstu, jo pensija ir pietiekoši liela, lai varētu mierīgi izdzīvot..

5.novembris 2023 Atbildēt

katru mēnesi pierakstu visus izdevumus. Ziniet, neko daudz izdevumi nav palielinājušies. Nu varbūt sliktāk ir tiem, kas vairāk slimo.

5.novembris 2023 Atbildēt

Mans viedoklis ir tāds kā visām tautām daudzu tūkstošu gadu laikā: vecāki mani izaudzinājuši, manī ielikuši ne tikai daudz naudas, bet vēl vairāk savu sirdi un mīlestību! Un uzturot viņus vecumdienās, es viņiem varēšu atdot tikai mazu daļiņu no manī ieliktā! Un tam nav nekāda sakara ne ar kādām valdībām, ne ar kādiem tur zagļiem! Nevaru iedomāties ka maniem vai sievas vecākiem būtu jādzīvo par lielu vai mazu pensiju! Pensija domāta lai mazbērniem nopirktu konfektes, aizietu ar bērnības draudzenēm uz kafejnīcu, nu var nomaksāt kādu komunālo maksājumu! Bet ja esi savu dzīvi veltījis tikai sev, savām iegribām vai kā tagad moderni: "beby free ", tad nav ko žēloties un vainu likt uz visādām valdībām! Tas pats, kad tavi bērni anglijās pelna pensiju angļu pensionāriem, bet tavi vecīši jāuztur Latvijā dzīvojošiem maniem bērniem! Neceri! Katrs dabū pēc nopelniem: kas strādā un maksā sociālo nodokli, tas arī saņem pienācīgu pensiju! Kas tikai internetā vaimanā un meklē vainu savā mazspējībā, tas arī varēs turpināt vaimanāt visu savu mūžu! Pasaulē ir apm. 8 miljardi iedzīvotāju un no tiem labi ka 2 miljardi vispār tādu vārdu kā "pensija" vispār ir dzirdējuši. Tad pārējie vecumdienās uzreiz nomirst, tak nē - viņus bērni arī uztur ! Bet pie mums kā? Vecāki mani uzaudzinājuši un tad es viņiem ar kāju pa dibenu ? Un vēl valdība ar kaut kādu JV un Kariņu priekšgalā vainīga ?

5.novembris 2023 Atbildēt

Tev tā kā skaisti, bet man atraitnei 3 bērni jāuztur un vēl saviem vecākiem un vīra vecākiem jāpalīdz. Bija tāds brīdis, kad sabruka padomijas zinātniskie pētījumu institūti un zinātnieki palika bez darba pirmspensijas vecumā un viņus nekur neņēma darbā, jo kaut pedagoģisko stabiņa skolu nebija beiguši

6.novembris 2023 Atbildēt

Turpinājums ... Viņiem bija nekāda pensija, jo tajā gadā, no kuras pensiju rēķināja, bija bezdarbnieki pret savu gribu

6.novembris 2023 Atbildēt

Valstī viss kārtībā! Bērni palīdz izdzīvot, ideāli! Tikai viņu bērniem,kas palīdzēs? Burvīga valdība, kas jauniešus dzen prom no šejienes!

5.novembris 2023 Atbildēt