Komentāri: Saraut ekonomiskās attiecības ar Krieviju nāksies par spīti jebkādiem zaudējumiem

Komentē 6

Jā, nav cita ceļa! Krieviju var uzvarēt tik ar tās ekonomikas sagraušanu! Totāls preču boikots, ne kādas investīcijas, utt.. Atvērt bankās spraugas pa kurām no Krievijas aizplūst kapitālam. Ārlietu ministrijai beidzot sākt strādāt, kauninot tās rietumvalstis, kuras tirgojas ar Krieviju, saukt uz paklājiem rietumvalstu vēstniekus, pieprasot skaidrojumus, pietiek Briselē bučoties ar rietumniekiem, kuri baro Krieviju, apzogot Latviju, kura netirgojas ar Pūķina kliķi!

23.marts Atbildēt

Mhm, teorētiski jau it kā pareizi. No otras puses- kaitinoši ir tas, ka šī "principiālā nostāja pret Krieviju" ir vienīgais, ar ko mūsu politiķi var lepoties..... ja viņi ar tādu pašu degsmi būtu strādājuši valsts un sabiedrības labā, tad Latvija nebūtu starp nabadzīgākajām ES valstīm......... un arī nākotnē no šiem lēmumiem cietīs parastie iedzīvotāji, ne jau paši pieņēmēji......... :(

23.marts Atbildēt

Latvija atsevišķi neaizliegs mangāna rūdas tranzītu, tā lēmusi koalīcijas padome, kas aicinās šo jautājumu risināt Eiropas Savienības līmenī – iekļaut mangāna rūdu nākamajās ES sankcijās pret Krieviju, pirms pāris dienām ziņoja mediji. Šī ziņa sabiedrībā raisīja milzu sašutumu.

Izvērstu viedokli šajā sakarā publicējis rakstnieks Jurģis Liepnieks.

"Valdības lēmums mangāna rūdas sakarā ir ne tikai neētisks, tas ir patiesi nožēlojams un kaitniecisks. Neticami stulba ir arī argumentācija, jo

1) valdībai ir pašai vispirms jārāda piemērs, apņēmība un griba nesadarboties ar Krieviju, neapgādāt tās armiju, nevis jāgaida tas no citiem - Eiropas vai uzņēmējiem.

2) tas, ka kāda cita valsts varbūt pelnīs no tirdzniecības ar Krieviju, ir tās valsts ētiska prob, nevis mūsu. Mūsu valdība ir atbildīga par Latvijas politiku.

3) darba vietas, kas atkarīgas no Krievijas, mums jau sen bija jālikvidē. Darbaspēka Latvijas ekonomikai šobrīd katastrofāli trūkst. Laba iespēja strukturālām pārmaiņām, kas padarīs Latviju stiprāku, nevis vājāku.

4) ar šādu argumentāciju un valdības rīcību mēs starptautiski raidām signālu, ka patiesībā nemaz jau tik ļoti pret to Krieviju neesam, kā vārdos izliekamies. Tas var ļoti atspēlēties, kad vajadzēs pašiem palīdzību.

5) būsim atklāti - aiz šī tik debili argumentētā lēmuma patiesībā stāv koruptīvas saites un vēl aizvien ietekmīgi uzņēmēji, kas spēj, kā redzams, panākt valdībā visu, ko tiem vajag, pat ja tas ir Krievijas interesēs. Mierīgi.

6) normāli šai valdībai tagad būtu jākrīt tikai šī lēmuma dēļ vien, nemaz nerunājot par privātajām lidmašīnām un VID, FM, KNAB administratīvi piesegtajām aplokšņu algām, bet...

7) un tā visa ir nevis tikai "Vienotības", bet visu šīs koalīcijas partiju atbildība," raksta J. Liepnieks.

VAR TIKAI PIEKRIST

23.marts Atbildēt

Ja Krievija momentā sarautu jebkādas politiskās un ekonomiskās attiecības ar Latviju ,slēgtu uz atslēgu robežas,tad varu tikai iedomāties kāda smirdoņa no Lv puses sāktos ..))

Un nāk LV Kanādas armijas tehnika ,,tai noteikti sekos kanādas ""instruktori""--tas nozīme ,ka būs karš,ka NATO centīsies karot ar KF nolukā to izlaupīt,Jo iet baigās cīņas par dabas bagātībām un to pārdali.

Latvija starp Baltijas valstīm sava verdzibā ASV izraujas priekšgalā..Musms tāda pidarvaldība--prezis pidars un premjers ar kriminālu pagātni un palaistuve .

Un jautājums --ar kā piekrišanu šie abi zemas atbildības iznireļi varēja nokļūt spicē??

23.marts Atbildēt

Jautājums ir tikai priekš kam vai kāpēc? Tikai tāpēc ka uzskatām Krieviju par noziedznieci? Bet kā mēs to varam droši zināt ja neviena nopietna tiesa par to vēl nav lēmusi? Uzskatu nesakritības dēļ saraut visas ekonomiskās attiecības par spīti vien - vai nebūs par šerpu. Spītnieku savaldīšana nesekos?

24.marts Atbildēt

Pirms divdesmit gadiem ASV vēstniecība Latvijā noorganizēja te valsts apvērsumu. Ja saimnieks pavēlēs, tad sarausim saites ar da jebko....ja vajadzēs, apvilksim pastalas un kolektīvi pakārsimies. Slava Amerikai, masu slepkavām slava !

25.marts Atbildēt