Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Paševica apsver iespēju pāriet uz jaunveidojamo Nacionālo veselības dienestu

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica apsver iespēju kļūt par jaunveidojamā Nacionālā veselības dienesta vadītāju.

Paševica norāda, ka viņai augusta sākumā bijusi saruna ar veselības ministru Juri Bārzdiņu (Zaļo un zemnieku savienība) par iespēju vadīt topošo Nacionālo veselības dienestu, kas no 1.novembra apvienos Veselības ekonomikas centru (VEC) un Veselības norēķinu centru (VNC).

Paševica gan konkrētu atbildi vēl neesot sniegusi, tomēr atzina, ka tas viņai varētu būt labs izaicinājums, jo pēdējā laikā viņa kā paciente daudz saskārusies ar veselības aprūpes sistēmu.

Savukārt VEC direktora pienākumu izpildītājs Māris Taube aģentūrai BNS pastāstīja, ka viņam joprojām nav skaidrības, vai uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu tiks izsludināts konkurss, vai arī kāds šajā amatā vienkārši tiks iecelts.

"Ja konkursu izsludinās, es varētu pieteikties," sacīja Taube, kurš VEC vada kopš vasaras vidus, kad uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata tika atstādināta centra direktore Daiga Behmane.

Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders aģentūrai BNS pavēstīja, ka VM pašlaik vēl nav izšķīrusies, vai uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu izsludināt konkursu vai arī iecelt kādu no esošajiem valsts ierēdņiem, kuru kompetence atbilstu jaunveidojamā dienesta vadītāja pienākumiem.

Šneiders nenoliedza, ka Paševica ir viena no teorētiski iespējamajām kandidātēm uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu, un VM ir lūgusi arī Labklājības ministrijai (LM) sniegt viedokli par to, kā ministrija raugās uz šādu iespējamo Paševicas aizrotēšanu. Tomēr VM pārstāvis uzsvēra, ka Paševica ir tikai "viens no variantiem". LM savu atbildi par iespējamo NVA direktores amata maiņu vēl neesot sniegusi.

Uz jautājumu, kad varētu būt zināms, kā tiks izvēlēts jaunā Nacionālā veselības dienesta vadītājs, Šneiders norādīja, ka par to tiks lemts tuvāko dienu laikā, liekot noprast, ka vispirms ministrija vēlas sagaidīt atbildi no LM.