Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ostas policija GPS raidītāju ar akumulatoru notur par spridzekli

Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policija pirmdien ostas teritorijā GPS raidītāju ar akumulatoru noturējusi par spridzekli.

Rīgas brīvostas pārvalde aģentūru BNS informēja, ka, izkraujot ogļu vagonus, kādā kravā atrastas deviņas nelegālu cigarešu kastes ar apmēram 90 000 cigarešu. Kastes bija bojātas, un pie tām atrasts priekšmets, kas atgādināja spridzekli.

Ievērojot drošības pasākumus, teritorija ierobežota un uz notikuma vietu izsaukta Valsts policijas Speciālo uzdevumu vienība "Omega", kas konstatēja, ka atrastais objekts ir GPS raidītājs ar akumulatoru.

Tā kā kastes bija bojātas, policija apskatīja strādnieku ģērbtuves, kurās atrasti vēl 4000 nelegālu cigarešu.

Ostas policija iegūtos materiālus un konfiscētās cigaretes nodeva Muitas kriminālpārvaldei.

Jau ziņots, ka 1.maijā darbu sākusi Ostas policija. Pēdējos mēnešos konstatēti lieli muitas pārkāpumi, novērstas vairākas iekrāsotās degvielas realizācijas ieceres un aizturēta krava ar kažokādas izstrādājumiem, kuru mēģināja izvest no valsts ar viltotiem dokumentiem.

Ostas policijas priekšnieks Valdis Voins ar struktūras darbu ir apmierināts. Konstatēto un novērsto pārkāpumu skaits liecinot par neatsveramo atbalstu Valsts policijai un Drošības policijai, kā arī muitas darbiniekiem, norādīja pārvaldē.