Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgas mikrorajonos atkal parādās riepu dūrējs – šonedēļ bojāti vairāki desmiti automašīnu

Rīgas mikrorajonos otrdienas naktī atkal uzdarbojies nezināms ļaundaris, kurš automašīnām pārdūris riepas, – iespējams, tas pats, kurš jau šogad augustā un pērn oktobrī sadūra riepas daudziem spēkratiem.

Šoreiz ļaundaris uzdarbojies Pļavniekos un Purvciemā.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka vairākiem desmitiem automašīnu Dzelzavas, Ilūkstes, Keldiša, Rudens un Jasmuižas ielas apkaimē pagaidām nezināms ļaundaris sadūris riepas.

Pirms gada un šogad augusta beigās Teikas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā jau notika līdzīgi noziegumi, taču šoreiz riepas sadurtas pusotru kilometru attālumā no iepriekšējām reizēm.

Par pērn rudenī un šogad augusta beigās notikušajiem gadījumiem izmeklēšana joprojām turpinās, taču līdz šim neviens nav atzīsts par aizdomās turēto, paskaidroja Sadovskis.

Policijai gan par otrdienas uzbrukumu, gan iepriekšējiem gadījumiem ir vairākas versijas, taču līdz šim nav apstiprinājusies versija, ka riepu duršanu organizējuši autoservisu un autostāvlaukumu īpašnieki, lai piesaistītu sev klientus. Tomēr šī versija joprojām nav pilnībā atmesta, norādīja Sadovskis.

"Pastāv arī versija, ka riepas sadūrusi persona vai vairākas personas, huligānisku motīvu vadītas," uzsvēra Sadovskis un piebilda, ka riepas sadūrusi, iespējams, viena un tā pati persona.

Policija aicina ikvienu, kurš pamanījis otrdienas naktī aizdomīgas personas rosāmies pie automašīnām, ziņot Teikas iecirknim pa tālruni 67090900 vai Ķengaraga iecirknim pa tālruni 67086800, vai 110.

Sadovskis arī atklāja, ka policija pagaidām nevienu nav atzinusi par aizdomās turēto lietā par riepu duršanu Āgenskalnā. Šajā rajonā pērn aprīļa sākumā vienā naktī ļaundaris pagalmā sadūris riepas 30 automašīnām.

Jau ziņots, ka šogad augusta beigās Ieriķu, Raunas, Ūnijas un Kastrānes ielas apkaimē riepas sadurtas vairākiem desmitiem automašīnu.

Pērn oktobrī Teikas rajonā nezināms ļaundaris sadūra riepas aptuveni 100 automašīnām.