Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Štokenbergs: Zatlera partijas faktiski vairs nav

Balsojums otrdien, 18. oktobrī, par 11. Saeimas priekšsēdētāja amatu apliecinājis, ka Vienotība ir varas partija. Tikmēr Zatlera partijas vairs faktiski neesot, tā intervijā laikrakstam Diena paudis līdzšinējais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs.

Viņaprāt, par spīti trešajai vietai vēlēšanās, Vienotība spējusi pierādīt, ka ietekmes ziņā atrodas pirmajā vietā. Turklāt Valdis Dombrovskis jau iepriekš atzīts par labāko premjera kandidātu, norāda Štokenbergs.

Attiecībā uz konkurentu partijām politiķis uzskata, ka Vienotībai nav tuvāka konkurenta tiesiskuma un valsts nenozagšanas nišā. «Paliek konkurenti Saskaņas centra personā sociālā taisnīguma nišā, ko [Nils] Ušakovs jau šoziem aizpildīs ar apkures pabalstiem un zupas virtuvēm Rīgā. ZZS [Zaļo un zemnieku savienība] noteikti saglabās savu retoriku par pensijām, pabalstiem un platību maksājumiem,» skaidro Štokenbergs.

Viņš uzskata, ka Dombrovskis ir uzvarējis kauju, bet ne karu. Karš beigšoties tikai tad, kad būs skaidrs kreisas, centriski liberālas un labēji konservatīvas politikas piedāvājums bez etniskas piegaršas, uzskata politiķis. Viņš piebilst: «Lai karu izbeigtu, būs vajadzīga atombumba prezidentālas valsts izskatā vai liels izglītotu vēlētāju skaits.»