Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Rēzekniešiem dzīvokļa pabalsts – vienu reizi gadā

Sākoties jaunai apkures sezonai, rēzekniešiem rodas jautājumi par dzīvokļu pabalstu saņemšanas iespējām pilsētā.

Kā stāsta Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes vadītāja Ināra Usāne, dzīvokļa pabalsti siltumenerģijas pakalpojumu apmaksai un cietā kurināmā iegādei Rēzeknes pilsētā tiek piešķirti un izmaksāti vienu reizi kalendārajā gadā (nevis apkures sezonā), no konkrētā gada 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Tomēr ierasts, ka dokumentu iesniegšana pabalsta noformēšanai notiek gada sākumā, aicinot iedzīvotājus ierasties pašvaldībā pēc iepriekš publicēta grafika. Tas ļauj regulēt vienmērīgu klientu plūsmu. Ja personai dažādu iemeslu dēļ nav varējusi iesniegt dokumentus pabalsta saņemšanai šajā laika periodā, to iespējams izdarīt arī citā laikā.

2009. gada 27. novembra Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 14 „Par sociālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā” ir paredzēts dzīvokļu pabalsts siltumenerģijas pakalpojumu apmaksai un cietā kurināmā iegādei Rēzeknes pilsētas trūcīgajām ģimenēm (personām), kā arī pensionāriem un invalīdiem.

Trūcīgām ģimenēm un personām dzīvokļa pabalsts cietā kurināmā iegādei ir 90 Ls gadā, pabalsts siltumenerģijas pakalpojumu apmaksai trūcīgām ģimenēm/ personām ir no 230 Ls līdz 290 Ls gadā (atkarībā no deklarēto cilvēku skaita). Gadījumos, kad klienta parāds par siltumenerģijas pakalpojumiem pārsniedz 300 Ls, tad dzīvokļa pabalstu siltumenerģijas pakalpojumu apmaksai trūcīgām ģimenēm/personām piešķir, ja ir noslēgta vienošanās par parāda dzēšanu ar SIA „Rēzeknes enerģija”.

Dzīvokļa pabalsti siltumenerģijas pakalpojumu apmaksai un cietā kurināmā iegādei Rēzeknes pilsētas pensionāriem un invalīdiem, ja dzīvesvietu ir deklarējis viens pensionārs un invalīds, vai ģimene, kurā ir tikai pensionāri un invalīdi, piešķir atkarībā no pensijas apmēra un dzīvesvietā deklarēto personu skaita. Pabalsts siltumenerģijas pakalpojumu apmaksai ir no 130 Ls līdz 160 Ls gadā, bet cietā kurināmā iegādei 90 Ls gadā. Pabalstus var saņemt pensionāri un invalīdi, kuru vidējie ienākumi par pēdējiem trim mēnešiem nav lielāki par 180 Ls mēnesī uz vienu personu.