Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' Maskavā: Rautakallio pret Znaroku

© Romāns Kokšarovs

Šodien izbraukuma tūri turpinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'', kas regulārās sezonas ietvaros otro reizi spēkosies ar bijušo Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas ''Dynamo''.

Maskavā rīdzinieki ieradās labā noskaņojumā, jo piektdien viesos ar 5:3 izdevās uzvarēt Popradas ''Lev'' no Slovākijas. Lieliska spēle izdevās 25 gadus vecajam aizsargam Guntim Galviņam, kurš guva uzvaras vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Pateicoties šādam sniegumam, talsenieks kļuvis par ''Dinamo'' rezultatīvāko aizsargu (15 spēlēs 4+6), par trīs punktiem apsteidzot komandas kapteini Sandi Ozoliņu.

Pēdējos divos Rīgas ''Dinamo'' vārtu guvumos par izdarītajām piespēlēm pie rezultativitātes punktiem tika arī reaktīvais Miķelis Rēdlihs, kurš atkal līgas rezultatīvāko spēlētāju topa augšgalā noķēris Habarovskas ''Amur'' čehu uzbrucēju Jakubu Petružāleku - abiem 19 punktu.

Savukārt Mārtiņš Karsums ar pret ''Lev'' diviem gūtajiem vārtiem nostiprinājies ''Dinamo'' labāko snaiperu saraksta augšgalā (septiņi vārti), atraujoties no centra uzbrucējiem Jāņa Sprukta un zviedra Frēdrika Varja, - abiem vārti pret ''Lev'' un 15 aizvadītajās spēlēs kopumā pa pieciem rezultatīviem raidījumiem.

Rīgas ''Dinamo'' ir vairāki izteikti līderi, savukārt šodienas pretinieces Maskavas ''Dynamo'' trumpis ir sabalansēts sastāvs. Piemēram, septiņi rīdzinieki sasnieguši piecu punktu atzīmi, kamēr ''Dynamo'' rindās - 11 spēlētāji. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir KHL debitants čehu uzbrucējs Mareks Kvapils, kuram 16 spēlēs izdevies sakrāt 10 (4+6) punktus.

''Dynamo'' rezultatīvākajam aizsargam slovākam Dominikam Graņākam ir deviņi (3+6) punkti. Izcelšanu noteikti pelnījis 29 gadus vecais uzbrucējs Sergejs Koņkovs, kuram lielisks lietderības koeficients (+9). Tikai astoņiem maskaviešiem šis rādītājs ir negatīvs, ''Dinamo'' nometnē tādu ir 17. Izteikts antilīderis ir Varjs, kuram -11. Savukārt vecākajam no brāļiem Rēdlihiem - Krišjānim - iepriecinošs +6.

Bijušo Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa padoto pluss noteikti ir divi stabili vārtsargi ar teicamu statistiku. Nominālais pirmais numurs Aleksandrs Jerjomenko vidēji spēlē ielaidis tikai 1,99 vārtus, kas ir lielisks rādītājs, bet Aleksejam Volkovam tikai 1,8 vidēji spēlē ielaisti vārti! Arī atvairīto metienu procents abiem teicams - Volkovam 93,2, savukārt Jerjomenko - 91,8.

Maskavas ''Dynamo'' pēdējās divās spēlēs izcīnījis uzvaras pilsētas derbijā - ar 7:1 sagrauts Maskavas ''Spartak'', bet ar 3:2 viesos uzvarēts slovāka Juliusa Šuplera trenētais Maskavas CSKA.

Komandas šosezon jau aizvadījušas vienu savstarpējo spēli - 28. septembrī, neskatoties uz jaunā Aināra Podziņa vārtu guvumu 9. minūtē un izvirzīšanos vadībā, rīdzinieki savā laukumā sešu spēļu zaudējumu sērijas ietvaros cieta sāpīgu neveiksmi ar 1:4.

Vai šodien izdosies revanšēties un uzvarēt principiālā cīņā pret komandu, kuru pērn izdevās izslēgt Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā?