Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

KNAB priekšnieka amata konkursa komisija paziņos konkursa rezultātus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursa komisija trešdien, 26.oktobrī, paziņos konkursa rezultātus.

Komisija nolēmusi virzīt padziļinātai vērtēšanai konkursa otrajā kārtā piecus pretendentus. Otrajai kārtai virzīts ekspolitiķis un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un bijušais muitas vadītājs un pašreizējais uzņēmuma "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks Kalvis Vītoliņš.

Par atbilstošiem pretendentiem uz KNAB priekšnieka amatu novērtēti un otrajai kārtai izvirzīti divi KNAB nodaļu vadītāji un viens KNAB nodaļas vadītāja vietnieks, proti, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Konkursa otrajā kārtā komisija padziļināti vērtē pretendentu pieredzi un kvalifikāciju, kā arī izpratni par KNAB. Šajā kārtā pretendentiem būs jāatbild uz četriem jautājumiem – divi jautājumi būs par KNAB kompetenci un tikpat par biroja priekšnieka kompetenci.

Pretendentiem būs arī intervija, kuras laikā kandidātiem būs jāsniedz sava vīzija par biroja darbību. Katram tiks piešķirti punkti, un par uzvarētāju tiks atzīts tas pretendents, kurš būs savācis lielāko punktu skaitu. Intervija notiks 26.oktobrī, līdz ar to šajā dienā tiek paziņoti konkursa rezultāti.

Valdība par KNAB priekšnieka amata kandidāta apstiprināšanu varētu lemt jau 8. novembrī. Galīgais lēmums par biroja priekšnieka apstiprināšanu būs jāpieņem Saeimai.

Valsts kanceleja kopumā konkursa pirmajā kārtā bija atlasījusi 13 pretendentu.