Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Šaušalīga avārija Malaizijā atņem motosportista Simončelli dzīvību

© Scanpix/AFP

Svētdien šausminošas avārijas rezultātā MotoGP pasaules čempionāta posmā Malaizijā, Sepangā dzīvību zaudēja Itālijas motosportists Marko Simončelli. Posma norise nekavējoties tika pārtraukta.

Itāliešu sportists, esot ceturtajā vietā, zaudēja kontroli pār savu braucamrīku otrajā aplī un nokrita uz labajiem sāniem. Kolins Edvards vairs nebija spējīgs izvairīties no sadursmes un uzbrauca guļošajam sportistam virsū. Incidentā bija iesaistīts arī Valentino Rossi, kurš gan saglabāja kontroli pār savu motociklu un iebrauca zālītē.

Simončelli kritiena rezultātā pazaudēja ķiveri, bet pēc sadursmes palika nekustīgs un bezsamaņā, guļot uz šosejas. Sportista savainojumi tika raksturoti kā kritiski, un sacensību organizatori pieņēma lēmumu pārtraukt brauciena norisi. Divkārtējais pasaules čempions Edvards izmežģījis plecu.

Nedaudz vēlāk apstiprinājās ziņas, ka 24 gadus vecais Simončelli no gūtajiem savainojumiem miris. Simončelli MotoGP sāka braukt 2010. gadā un pagājušā gada čempionātā izcīnīja astoto vietu kopvērtējumā. Šosezon Simončelli pirmo reizi karjerā stājās un goda pjedestāla - visupirms augustā Čehijas Grand Prix itālietis finišēja trešais, bet Austrālijā izcīnīja otro vietu. Vēl iepriekš - jau jūnijā - Simončelli tika pie pirmā "pole position" karjerā šajā klasē.