Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Rīgas lidostā pamazām atjaunojas lidmašīnu satiksme

Starptautiskajā lidostā "Rīga" pamazām ir atsākusies lidmašīnu ielidošana, kas visu dienu biezās miglas dēļ bija traucēta, aģentūru BNS informēja lidostas preses sekretāre Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Viņa sacīja, ka pēc miglas izklīšanas lidostā nolaidušās vairākas lidmašīnas, kuru reisi bija aizkavējušies. "Patlaban redzamība ir 1000 metru, tādēļ lidostā iespējams nolaisties lidmašīnām, kuras bija aizkavējušās. Laika apstākļi pagaidām ir noskaidrojušies," pastāstīja Bunka-Brilijonka. Tomēr viņa arī atzina, ka, sazinoties ar meteorologiem, otrdienas vakarā prognozēta biezās miglas atgriešanās, tādēļ cilvēki joprojām aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai par lidojumiem lidostas mājaslapā, zvanīt pa lidostas uzziņu tālruni vai arī vērsties pie aviosabiedrībām.

Bunka-Brilijonka arī piebilda, ka nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" lidostu ir informējusi par to reisu, kuri bija novirzīti uz citām lidostām, atgriešanos starptautiskajā lidostā "Rīga".

Lidostas pārstāve norādīja, ka līdz šim brīdim Rīgas lidostā kopumā atcelti vairāk nekā desmit reisi, savukārt vairāki desmiti reisu aizkavējās. Novirzīto reisu skaits uz citu valstu lidostām arī pārsniedza desmit. Tomēr Bunka-Brilijonka teica, ka joprojām ir grūti prognozēt kopējo reisu skaitu, kas tiks atcelti un ir aizkavējušies, jo prognozēts par laika apstākļu atkārtotu maiņu.