Komentāri: Andrejs Panteļejevs: Kreisā ideoloģija ir daudz, daudz labāk finansēta nekā labējā ideoloģija

Komentē 15

Sesijas, sēdes, apspriedes, ko tik visu nerīko stāvokļa uzlabošanai, kā labējie tā kreisie, kā biedrības tā savienības un iestādes. Tikai rezultāts vienmēr iznāk viens un tas pats - ir problēmas un daudz, līdz ar ko sesijas, sēdes, apspriedes jāturpina rīkot.

27.novembris 2023 Atbildēt

Kā saka, tie kuriem būtu jārūpējas par stāvokļa uzlabošanu pastāvīgi ir aizņemti procesā, bet tie kuru stāvoklis būtu jāuzlabo ir pastāvīgi pārāk sliktā stāvoklī lai varētu to uzlabot.

27.novembris 2023 Atbildēt

Labs :)

27.novembris 2023 Atbildēt

Kapitālismu iemieso kapitālisti, kapitālisti savā būtībā ir tie 10 % no iedzīvotājiem, kuriem asinīs ir doti talanti bez morāles aizķerēm ekspluatēt citus cilvēkus, spiest no viņiem ārā visu sulu. Likumi šo dīvaiņu centienus pārtikt no citu cilvēku tiešā darba, sviedriem un asinīm ierobežo. Izglītoti cilvēki, tie, kuri zina likumus, kuri ciena sevi, zin sava darba vērtību, ir kā kauls rīklē kapitālistiem. Un tieši šī iemesla dēļ, kapitāli tiek doti kreiso virzienam, kas pamatu pamatos ar masu apstulbināšanas instruments. Idiotus ( masu) ir vieglāk ekspluatēt. Muļķiem ir vieglāk iebarot tādas muļķības kā -jūs visi esat vienādi, `jūs visi esat ģēniji, cilvēka cilvēkam brālis, utt. utt..

Par laimi, visam šim kreisumam ir labas zāles - karš. Karš atbrīvos pasauli no kreiso muļķu vairākumu!

27.novembris 2023 Atbildēt

Latvijas Universitātes filozofijas doktors, asociētais profesors Raivis Bičevskis šodien kasjauns.lv gari un plaši stāta par tiem "dauņiem", kuri nesaprot mūsdienu kreisumu! Nodokļu maksātāji šo plānprātiņu uztur! :(

27.novembris 2023 Atbildēt

Internetā pavīdēja ideja, ka vajadzētu pārskatīt vēlēšanu kārtību, proti - vēlē tie, kas maksā nodokļus (vai arī - kuri samaksā vairāk, nekā saņem pabalstus). Tie kas, dzīvo uz pabalstiem - noskatās. Var būt tad kaut kas mainītos, jo šobrīd tiek balsots par labāko pabalstu piedāvājumu.

27.novembris 2023 Atbildēt

bez finansētājiem...pie kārtējā daudzvārdīgā raksta MURGOJUMA...Un, mana atbilde - STRĀDNIEKU ŠĶIRAS vadoņi ir un paliks K. Markss-F.Engelss ar kapitālistiskās sistēmas ANALĪZI un kritiku grāmatā "Kapitāls"...ko apliecina arī dzīves pieredze, ar skatu uz pasauli... bet oponentam :) vēlu veiksmi "pakaļoties finansētās vazelīna fantāzijās"

27.novembris 2023 Atbildēt

cik noprotu, tad Guntis Akmeņkalns ir jurists...un mans vieoklis pie izpratnes, ka Valsts vara veido likumus, kuri ir jārespektē (ja nevēlas nepatikšanas) ...Bet ASPEKTS, pie valsts PILSOŅU PĀRSTĀVNIECĪBAS - KUR IR ĀRODBIEDRĪBAS (tredjīnija), to LĪDERI ar ļaužu masu un kas pārstāv tos tūkstošus beztiesīgo ?... vai šis jautājums nav AKTUĀLĀKS un REALISTISKĀKS par Saiemas atlaišanu ...un nav jāpaceļ dienas kārtībā, neatkarīgi no "kreisas vai labas idealoģijas"

27.novembris 2023 Atbildēt

Lai paliek, lai Kariņš & labējie var turpināt Latvijas Ceļa vadībā īstenotās prihvatizācijas un "valsts nozagšanas" labumus. Un gigantiskās korporācijas sponsorē "kreisos" tikai viena iemesla dēļ - "Komunismam raksturīga nav vis īpašuma likvidēšana vispār, bet gan buržuāziskā īpašuma likvidēšana.

Bet modernais buržuāziskais privātīpašums ir pēdējā un vispilnīgākā izteiksme tādai produktu ražošanai un piesavināšanai, kas dibināta uz šķiru antagonismu, uz iespēju vienam ekspluatēt otru[12].

Šādā nozīmē komunisti var izteikt savu teoriju vienā tēzē: privātīpašuma iznīcināšana.

(Komunistiskās partijas manifests)

27.novembris 2023 Atbildēt

Jūs vēl ierosiniet pārskatīt prihvatizāciju! Kaut kā nedzird, ka kāds "kreisais progresivists" interesētos par notikušo kapitālo Latvijas valsts kapitāla izpārdošanu. Viena konservatīvo pārstāve tik izteikusies:" Sabiedrība ar atpakaļejošu datumu uzzina, ka Šķēle privatizējis virkni uzņēmumu un ar nosaukumu “Ave sol [Lat]” visu paketi pārdevis Krievijas uzņēmējiem. Tā esot pasaules prakse, bet mūsu gadījumā tā bija nacionāla nodevība!." Latviešiem jāgrib vara. Intervija ar Dagmāru Beitneri-Le Gallu, kura bija sapulcē pie Rīgas pils (Latvijas Avīze)

27.novembris 2023 Atbildēt

Gribētu zināt, ko Penteļējevs saprot ar labējo un kreiso ideoloģiju - tur vajadzīgs garš skaidrojums, jo mūsdienās tur viss tā saputrots, ka velns degunu var nolauzt. Tad vēl sākt ar Fukijamas neizdevušos darbu, par kuru viņam pašam tagad ir kauns. Mācoties vēstures fakultātē kādus 20 gadus atpakaļ, viņa "The End of History" bija obligāti neobligāts, jo jau toreiz pasniedzēji teica, ka tas ir galīgs fufelis.

27.novembris 2023 Atbildēt

" No viņu augļiem jums tos būs pazīt." (Mateja 7:16) Painteresēties vajag par Panteļejeva pārstāvētās partijas Latvijas Ceļš programmu, kā arī par likumsakarīgo bankrotu. "Nacionālās nodevības" (D.B.LeGalla) veicēji tagad ilgi varēs domāt par sponsoru zudušo attieksmi pēc "lieliski" paveiktā. "- valsts ir kļuvusi ērts līdzeklis noteiktam ļaužu lokam, kurš nodarbojas ar politiku. Šī loka pamatproblēma ir - budžets, dalība budžeta sadalē. Mēs esam sarežģītā stāvoklī. Es te atsaukšos uz nelaiķa, Latvijas ekonomista Pētera Guļāna darbu, kurā viņš apgalvo, ka vairāk nekā 90% Latvijas ekonomikas veido ārvalstu kapitāls. Proti - Latvija ir citu valstu ekonomiska kolonija." Igors Zlotņikovs: Kļūsim reiz viena Latvijas tauta! (nra, 8.jan., 2018)

27.novembris 2023 Atbildēt

Paldies par rakstu. Sakarīgs intervētājs un sakarīgs sarunu biedrs.

27.novembris 2023 Atbildēt

Nu, re! Kāds ir arī izlasījis, galvu pieslēdzot! Piekrītu, suncity!

29.novembris 2023 Atbildēt

Cien. Andrej Panteļejev, paldies par jūsu rakstīšanu, bet diemžēl - šai rakstīšanai nav nekāda pienesuma t.i. tā neko neveido (arī zināšanas) , jo ir maldinoša. Ludzu nerakstiet par šo tēmu (!), nebarojiet tautu ar muļķībām, nejauciet galvu, jo šodien nepastāv "kreisie un labējie" politikā!!! Lūdzu, nebarojiet tautu ar idiotismu! Ja jūs savā pasaules uztverē esat iestrēdzis Francijas revolūcijas laikā (labējie, kreisie), tad tā ir jūsu nelaime un tā nav jāuzspiež citiem!

Vsiupirms, jūsu zināšanai, - okeāna otrā pusē ir apgriezti proporcionāla saprašana, uztvere politikā apzīmējumiem "labējie, kreisie", salīdzinot ar Eiropu!

Šeit pārdomām no Kerlingera pārdomām 1984jā:

"kreisais un labais apzīmē divas neatkarīgas - VIENPOLĀRAS - dimensijas, nevis vienas bipolāras dimensijas pretējos galus "

"Konservatīvisms un radikālisms (vai liberālisms) nav vienas dimensijas pretējas galējības...Tādējādi var būt gan konservatīvs, gan liberāls"

2.decembris 2023 Atbildēt