Komentāri: Kaspars Melnis: Par klimata mērķa nesasniegšanu valsts maksās sodu

Komentē 10

Bet, vai kūtsmēslu pārstrāde enerģijas iegūšanai ir lietdeŗīga, ja lauku mēslošanai jāpērk dārgi minerālmēsli? To izejvielu iegulas neatjaunojas, ražošana kaitē apkārtējai videi un procesam vajag daudz ūdens.

18.decembris 2023 Atbildēt

Vai kārtējais farss, ka tur bija nav cilvēku nav problēmu jeb arī jāmaina visa tehnoloģija, ražošana, utt, uz zalKu kas nekaitē ne dabai ne cilvēkiem, nevis pacelt nodokļus un soda nauda, sviests.

18.decembris 2023 Atbildēt

Respekts žurnālistam, kas uzdeva konkrētus jautājumus, no kuriem ministrs izlocījās un uz nevienu būtībā neatbildēja. Nebija jau ko atbildēt, jo Kariņa uzskatu mantinieks laikam lieliski saprata, ka trīs ministrijām “atbildot” par vienu lietu, nekādas atbildības par enerģētiku valstī vairs nav nevienam. Vienīgais konkrētais sasniegums šim Kariņa uzskatu mantiniekam esot bijusi tarifu palielināšana, par ko visi tagad maksājam uz ēšanas un ārstēšanās rēķina. Neticu, ka ministrs ir tik aprobežots cik intervijā paudis. Es domāju, ka gab jau ka cilvēks saprot, ka jākalpo kā “aizbāznim” sabiedrības muļķošanai savā amatā, un Levita un Kariņa valdību uzpūstā ministra alga nudien nesmird.

18.decembris 2023 Atbildēt

Un protams par 100% neta idiotu murgiem un beidzot ir viens un sakarigs raksts.

18.decembris 2023 Atbildēt

Raksti biežāk. Humors Latvijā ir vajadzīgs.

18.decembris 2023 Atbildēt

Vai tas ministrs skolā nemaz nav gājis? No raksta:" Latvija plāno 2025. gadā atslēgties no Krievijas elektroapgādes tīkla BRELL. Tāpēc mums ir jāpalielina jaudu ģenerācija. Saule un vējš varētu šīs jaudas dot."

Un ko darīs, kad paneļi sniegā ieputināti un vējš vairs nepūš? Arī Daugava aizsalusi un ir ziemas mazūdens periods? Pareizi. Darbinās TEC. Kuri ir uz gāzi.

Bet savu kabeli uz "lētās elektr. zemi Skandināviju" saprašanas sākt būvēt nepietiek. Kā prakse rāda, kaimiņiem tie kabeļi ir. Kādam noplīstot, rodas liels jaudas deficīts. Bez tam Latvenergo ar Būtiņģi ir noslēdzis līgumus uz daudziem gadiem par gāzes piegādi. Kas izmaksās mums, elektr. lietotājiem, stipri dārgāk, nekā gāze no Skultes termināļa. Kura nav un nebūs. (Arī tie gāzes kuģi liela daļa nāk ar krievu gāzi. Sašķidrināto gāzi sankcijas neskar.)

Vai tā ir "šrēderīšu" kaitniecība, jeb mūsu valdībās vieni pamuļķi sēž?

Jā, paldies valdībai par dabas resursu nodokļa pacelšanu derīgajiem izrakteņiem. Pašā īstākajā brīdī. Dzenamies kaimiņiem pakaļ. Pareizi jau ir. Tikai kaimiņiem rok valsts derīgos izrakteņus, bet mumsiem zeme un tie derīgie izrakteņi līdz rakšanai jādabū savā īpašumā pašam ieguvējam. Šīs izmaksas nevienu neinteresē. Tāpat tas, ka šobrīd, krīzes laikā, būvmateriālu ražotāji cīnās par izdzīvošanu. Jebkurš ekonomists paskaidros, ja ekonomika iet uz augšu, tad būvmateriāli iet uz urrā. Bet kad ir krīze, tad vissmagāk to izjūt to ražotāji, jeb dabas resursu ieguvēji.

Čieš paļdis i partejom i valeiboi .... . Plānā galdiņa urbēji .... .

18.decembris 2023 Atbildēt

Neviens derīgo izrakteņu ieguvējs savā zemē bada maizi neēd! Nodokļos nomaksā labi, ja pusi, pārējo mantu laiž bez nodokļiem, karjerās par maksu apglabā būvatkritumus, kūts mēslus, izraktās vietas nerekultivē kā to prasa likums, piekukuļojuši pusi pašvaldības atbildīgos, Valsts vides dienestu, Dabas pārvaldes amatpersonas.Neviens viņus nekontrolē, nesoda, jo tur viss ir piekukuļots, arī policija, prokurori. Tās ir mēmās šausmas.kas darās pat nacionālajos parkos.

18.decembris 2023 Atbildēt

uz Guntis Akmeņkalns

Jūs apsūdzējāt veselu nozari, kuras uzņēmumu absolūtais vairākums ir likumpaklausīgi un godīgi nodokļu maksātāji. Neapšaubāmi ir arī kāds negodīgs karjers. Bet tie ir izņēmuma gadījumi. Un apgalvojumi par piekukuļošanu nu neiztur nekādu kritiku!!! Ja visus tā kontrolētu, kā derīgo izrakteņu ieguvējus, tad mēs nebūtu visai Baltijai no oksta puses.

Starp citu derīgos izrakteņus iegūst arī Latvijas rūpniecības flagmaņi, tādi kā Knaufs, Švenks, Lode, MB Betons un citi. Jūs tos arī pieskaitiet pie nodokļu nemaksātājiem?

18.decembris 2023 Atbildēt
Guntis Akmeņkalns > juris.seikovskis

Ir vēl trakāk! Pašvaldībās, kur kāds ziķeris pusbandīts ir atradis zemes gabalu ar granti, panāk, ka tiek viltoti attīstības plāni, teritoriālie plānošanas dokumenti. Tur, kur nekad nav bijušas r`1upnieciskās teritorijas, pēkšņi parādās R teritorijas. Tiek dabūtas atļaujas gan VVD, gan pašvaldībā karjerai, tiek nozāģēti meži, kurus neviens likums neatļautu nozāģēt , tiek viss ar buldozeriem nostumts, tāda tā vieta stāv gadiem, jo karjerai atļauja izdota uz gadiem 20. No likumia svītrota karjeru aizsargjosla. Tagad var rakt līdz pierobežnieku robežai, stāvus kaut desmit metru dziļumā. Pieropbežnieku zemes vērtība krītas uz pusi, ja ne vairāk, un nav neviena, kurš šo patvaļu pārtrauktu. Pluss vēl draudi tiem, kas pretojas,ar fizisku izrēķināšanos, ja griezies policijā,Valsts vides dienestā, pašvaldībā bandīti ir pirmie, kas to zuuzina

18.decembris 2023 Atbildēt

Labākā intervija ko beidzamajā laikā ir nācies lasīt. Žetons Kluinim par to, ka izdevās parādīt cik kails ir "karalis".

Neaizmirstiet parakstīties par referendumu

18.decembris 2023 Atbildēt