Komentāri: Arī Latvijas iedzīvotājiem tagad ir iespēja nomirt cieņpilni

17.03.2024. Kristīne Krūze-Hermane, Andra Ozola Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 

Komentē 8

hospisi reālas mēslu mušas , kas salido uz piķi. Alternatīva eutanazijai - nosalšana pie atvērta loga, bet līdz tam logam vēl jātiek.Nelaiķi Puru, lai dievs mielo viņa dvēseli,l ar varu atvilka atpakal, lai vismaz vēl divas nedēļas pamokās. . Es eutanaziju par brīvu negribu - apmaksāšu pats savu eutanaziju. Jācer, ka būtu lētāka kā aizbraukšana uz Holandi.

17.marts Atbildēt

Runas ur skaistas, bet kā ar darbiem? Ko no hospistiem var sagaidīt ar minimālo algu? Cik LV šāda palīdzība vajadzīga, un cik to pašu minimālo var saņemt? Daži tiek pansionātos, bet ja piederīgais tur katru dienu neiet izgrozīt, pabarot un nomaimīt pamperus, tā ir bezmaksas eitanāzija šausmīgos apstākļos.

17.marts Atbildēt

Toties-sie 'pansionati kur tev vel jadodas savs piederigais pabarot ,apmainit pamperi ,apgrozit ,maksa pamatigu kuski naudas un kad paskatos -kas ir tie gudrinieki ,kuri vada sadas aprupes iestades -tad -jautajums kadas ir realas izmaksas,ja valsts nepiemaksa ?

18.marts Atbildēt

Eitanāzija ir daudzkārt humānāks pasākums.

17.marts Atbildēt

Kādas garanatijas , ka apstākļi un tur strādājošais personāls radīs to cieņpilno nomiršanu.? Cik zinu no ārzemju hospisiem, tie atrodas ainaviskās vietās un ērtību ziņā ir gandrīz kā 5 zv viesnīca. Tāpat personāls ir speciāli apmācīts. Lai kontaktētos ar cilvēku, kas ir pirmsnāves stadijā vajag ne tikai profesionālās iemaņas, bet arī morālās un ētiskās. Tikai tad tā nāve būs cieņpilna. Parasts bezdarbnieks, diezin vai spēs nodrošināt cienīgu attieksmi. UN tāpat no pieredzes, mazo algu neapmierinātība šādās aprūpes/ medicīnas iestādes vienmēr tiek izgāzta uz pacientiem. Vai tad hospisi būs kāds izņēmums! Latvijā, mauprāt, kvalificēta darbaspēka trūkums visās nozarēs, ir liela problēma. Laipnība, iejūtība diemžel, maksā naudu!

17.marts Atbildēt

Nekada iestade nedos garantijas par cienpilno nomirsanu ,uz to sodienas domajosie nemaz nav spejigi,par dzivosanu jamaksa lielas naudas ,kur tad vel par "cienpilnu nomirsanu..."un ja domajat ,ka smalkajas arzemju iestades cilveka aiziesana norit ta skaisti ,ja ,tas tas ir -apmacits ,labi apmaksats personals un vel-iestades pelna ir krietni papildinata...

18.marts Atbildēt

Sveiki nē un vēlreiz nē nevajag NĀVI NEVAJAG NOMIRT BĪBELE ĪR RAKSTĪTS PAŠNAVĪBA IR GRĒKS Cilvēkiem ir jādzīvo Tagad LATVIJA nezinu ka ir citās ES vietas LATVIJĀ jau uz slimnīcu nevar iet tur gaida tie kas vēlās APGLABĀT Vajag ārstēt cilvēkus Nevis domāt ka aprakt Visi vēlās nez kāpēc cilvēku nevis ārstēt bet apglabāt Ja tad ieguvēja ir valsts nav jāmaksā pensija Ziniet ja nevēlaties cilvēkiem maksāt PENSIJU TAD TĀ VAJAG PATEIKT TU VAI ES VARI DZIVOT BET TIKAI NEPRASĪ PENSIJU Tas vis ir slikti

17.marts Atbildēt

Kā saka, šur tur iespējas pazūd, šur tur tās atkal parādās.

18.marts Atbildēt